Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 19:56

Κλειστά τα εμπορικά την Κυριακή

Γράφτηκε από την
Κλειστά τα εμπορικά την Κυριακή

Κλειστά λόγω του κορονοϊού και με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου θα παραμείνουν την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα, ενώ οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν κανονικά τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι "έχει επανειλημμένα ζητήσει την κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων και των Κυριακών που τις συνοδεύουν, καθώς ο θεσμός αυτός έχει αποδειχθεί αποτυχημένος και αναποτελεσματικός, δημιουργώντας σύγχυση στους καταναλωτές, φθείροντας παράλληλα και τον θεσμό των τακτικών εκπτώσεων".
Για τις ταμειακές μηχανές η Ο.Ε.ΕΣ.Π. αναφέρει: "Αναφορικά με την απόφαση απόσυρσης από τη χρήση ορισμένων μοντέλων φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (Φ.Η.Μ.), παρατάθηκε η προθεσμία απόσυρσής τους έως 31 Δεκεμβρίου 2020, κάτι το οποίο είχε αιτηθεί και η Ομοσπονδία μας. Επιπλέον, ζητούμε κρατική επιδότηση για την κάλυψη του κόστους απόσυρσης ή αναβάθμισής τους, καθώς οι ήδη πληγείσες από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού επιχειρήσεις αδυνατούν να καλύψουν".


NEWSLETTER