Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 07:50

Αύξηση του κύκλου εργασιών το εννεάμηνο στην «Καρέλια Α.Ε.»

Γράφτηκε από την

Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 2,9% σημείωσε το εννεάμηνο η «Καρέλια Α.Ε.» αγγίζοντας τα 556 εκ. ευρώ, ενώ σε ενοποιημένη βάση η αύξηση ανήλθε σε 8,2% καθώς ο όμιλος είχε συνολικά έσοδα 831 εκ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων για το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 43,5 εκ. ευρώ και σε επίπεδο ομίλου σε 45,5 εκ. ευρώ. Αυτό αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της μεσσηνιακής καπνοβιομηχανίας, σύμφωνα με την οποία η μείωση 10,6% των κερδών οφείλεται κυρίως σε συναλλαγματικές διαφορές λόγω της διολίσθησης του δολαρίου έναντι του ευρώ.

«Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η σημαντική δωρεά της “Καρέλια” προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αποτελούμενη από 50 κλίνες ΜΕΘ με πλήρη εξοπλισμό» αναφέρει σε άλλο απόσπασμα της η ανακοίνωση της Α.Ε.

Οσο για τα υπόλοιπα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η εταιρεία ενίσχυσε περαιτέρω τα διαθέσιμά της, τα οποία ξεπέρασαν τα 449 εκ. ευρώ στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Τόσο στην εγχώρια όσο και στις περισσότερες ώριμες αγορές του εξωτερικού, η εταιρεία σημείωσε αύξηση του μεριδίου αγοράς των σημάτων της, ενώ στην κατηγορία του καπνού για στριφτό τσιγάρο η αύξηση του όγκου ξεπέρασε το 10%. Εκτίμηση της “Καρέλια” είναι ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι πωλήσεις καπνού θα ξεπεράσουν το όριο του ενός εκατομμυρίου κιλών σε ετήσια βάση. Ήδη, στα πλαίσια ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος, ολοκληρώθηκε πρόσφατα επένδυση σε πρόσθετη γραμμή συσκευασίας καπνού για στριφτό τσιγάρο, ύψους 3 εκ. ευρώ, ώστε η εταιρεία να συνεχίσει να καλύπτει τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση».
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Καρέλιας δήλωσε ότι «τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εννεαμήνου αντικατοπτρίζουν τις προσπάθειες Διοίκησης και εργαζομένων, ιδιαίτερα κάτω από το βάρος των πρωτόγνωρων συνθηκών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19, η εταιρεία επισημαίνει τη δραματική μείωση της ταξιδιωτικής κίνησης διεθνώς και τη συρρίκνωση των πωλήσεων μέσω καταστημάτων Duty Free, τομέα της αγοράς όπου η «Καρέλια» είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη.