Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 09:24

Πλατινένιο βραβείο για τη σφέλα και χρυσό για τη φέτα και τη γραβιέρα του απέσπασε o «Πολύφημος» Μιλτιάδης Πετρόπουλος και Σία Ο.Ε.

Γράφτηκε από την

 

Πλατινένιο για τη σφέλα του και χρυσό βραβείο για τη φέτα και τη γραβιέρα του απέσπασε o «Πολύφημος» Μιλτιάδης Πετρόπουλος και Σία Ο.Ε. στα «Mediterranean Taste Awards» που πραγματοποιήθηκαν το Φεβρουάριο του 2021 στο Βερολίνο.

   

Η νέα αυτή διάκριση της γνωστής εταιρείας με έδρα τη Μεσσηνία ήρθε να επιβεβαιώσει το γεγονός πως όταν οι αγνές πρώτες ύλες συναντούν το μεράκι των ανθρώπων που τις επεξεργάζονται, το αποτέλεσμα όχι μόνο είναι άρτιο, αλλά ανταμείβεται και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.

 

«ΡΙΖΕΣ» ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΑΡΚΑΔΙΑ

Η οικογένεια του «Πολύφημου» κατάγεται από του Ράδου Αρκαδίας και ασχολείται με την τυροκομία από τον παππού Μιλτιάδη ο οποίος εμπορευόταν το γάλα και το τυρί που παρήγαγαν τα πρόβατά του. Ο γιος του Ηλίας, ασχολήθηκε πιο επαγγελματικά με το κλάδο καθώς έμαθε την παραγωγή φέτας σε τυροκομείο στον Μαραθώνα. Επειτα, εργάστηκε μερικά χρόνια ως μάστορας και αποφάσισε το 1960 να νοικιάσει ενα τυροκομείο και να κάνει τα πρώτα του βήματα ως επιχειρηματίας τυροκόμος. Η παραγωγή του κέρδισε τις εντυπώσεις από την αρχή και ο κόσμος αγάπησε τα προϊόντα του (φέτα, σφέλα, μυζήθρα). Το 1976 έχτισε στην Εύα το δικό του τυροκομείο, ενώνοντας τις δυνάμεις του με τον γιο του, Μιλτιάδη. Η επιτυχία συνεχίζεται, γίνεται γνωστή η ποιότητα της εταιρείας και η μεγάλη αναγνώριση έρχεται το 2003 στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας στο Λονδίνο όπου η φέτα Πετρόπουλου κερδίζει το αργυρό βραβείο. Ο Μιλτιάδης συνεχίζει την παράδοση και το 2009 κατασκευάζει το καινούργιο τυροκομείο «Ο Πολύφημος»: μία σύγχρονη τυροκομική μονάδα που έχει έδρα την Εύα Μεσσηνίας. Η παραγωγή επεκτείνεται και σε σκληρά τυριά με μεγάλη επιτυχία, «επενδύοντας» σε αγαπημένες γεύσεις που το καταναλωτικό κοινό αναζητά συνεχώς. Τα τελευταία χρόνια τα ηνία της παραγωγής έχει αναλάβει ο γιος του Μιλτιάδη, Ηλίας, αφού πρώτα ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η πείρα και η τεχνογνωσία τριών γενεών σε συνδυασμό με την επιστημονική κατάρτιση της 4ης γενιάς εγγυώνται την γεύση και την ασφάλεια των προϊόντων της οικογένειας του «Πολύφημου».

 

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Πολύφημος» βρίσκονται σε έναν σύγχρονο χώρο δύο στρεμμάτων στην Εύα Μεσσηνίας (επαρχιακή οδός Ναού Επικούριου Απόλλωνα). Το τυροκομείο διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό συλλογής, καθαρισμού και επεξεργασίας του γάλακτος, όντας από τα λίγα τυροκομεία στην Ελλάδα με τον εξοπλισμό αυτό. Παράλληλα, διαθέτει ειδικούς χώρους παρασκευής, ωρίμανσης, συντήρησης  και ψύξης των προϊόντων. Στην Εύα επίσης εδρεύει ο στόλος των οχημάτων της εταιρείας που διανέμει τα προϊόντα σε όλη τη Μεσσηνία.

Στις εγκαταστάσεις λειτουργεί και κατάστημα χονδρικής και λιανικής πώλησης των τυροκομικών προϊόντων.

 

Ποικιλία που… ανοίγει την όρεξη

Τοτυροκομείο «Ο Πολύφημος» παράγει φέτα, σφέλα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, κεφαλοτύρι με πιπέρι, πεκορίνο, σαγανάκι κλασικό, σαγανάκι καπνιστό, ξεροσφέλι, τυρί λαδιού (κλασικό, με ρίγανη, με πάπρικα), μυζήθρα ξερή, μυζήθρα νωπή και γιαούρτι, ποικιλία που αν μη τι άλλο μπορεί να καλύψει τα γούστα των απανταχού καταναλωτών στο χώρο των τυριών.

Τα σημεία πώλησης είναι τα εξής: Μακεδονίας 9 Καλαμάτα, Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, Μουλαβασίλη 2 Μεσσήνη, καθώς και επιλεγμένα σημεία στο Νομό Μεσσηνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 2722041990 και 2722041435.