Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 19:46

Διαμαρτυρία Συνδικάτου Υπαλλήλων στο Jumbo

Διαμαρτυρία Συνδικάτου Υπαλλήλων στο Jumbo

 

Εξόρμηση στο πολυκατάστημα «Jumbo» στο λιμάνι Καλαμάτας πραγματοποίησαν δυνάμεις του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας την Τρίτη το απόγευμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου, τα μέλη του “ενημέρωσαν πελάτες και εργαζόμενους του καταστήματος για τον νέο εσωτερικό κανονισμό της επιχείρησης που πηγαίνει σε νέο επίπεδο την εκμετάλλευση των εργαζομένων, ενώ παράλληλα εφαρμόζει όλες τις αντεργατικές διατάξεις που προβλέπει η εργατική νομοθεσία και έχουν διαμορφώσει μέχρι τώρα όλες οι κυβερνήσεις με αποκορύφωμα το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “ο νέος κανονισμού εργασίας των «Jumbo» δίνει στην εργοδοσία τη δυνατότητα: Να μετακινεί οποιονδήποτε εργαζόμενο από το κατάστημα στο οποίο βρίσκεται σήμερα σε άλλο κατάστημα της ελληνικής επικράτειας. Να ορίζει τη διάρκεια της εργασίας ημερησίως κι εβδομαδιαίως, το ωράριο εργασίας. Δηλαδή να δουλεύουμε όπου, όποτε κι όσο επιθυμεί η εργοδοσία, χωρίς σταθερό εργάσιμο χρόνο. Να ορίζει ως χρόνο εργασίας μόνο εκείνο που οι εργαζόμενοι παρέχουν όσα τους ανατέθηκαν -το διάλειμμα, η προετοιμασία (αλλαγή ενδυμασίας κ.λπ.) θεωρείται χρόνος εκτός ωραρίου! Να αποφασίζει όλες τις ημέρες άδειας των εργαζομένων σύμφωνα με τις ανάγκες της. Να φακελώνει εργαζόμενους, καταναλωτές και προμηθευτές. Να επιβάλει πρόστιμο ακόμα και το 1/4 του μισθού μας για τον «παραβάτη» - εργαζόμενο!”.

Τα μέλη του συνδικάτου παρατήρησαν ότι “οι αγώνες στην Efood και στην Cosco δείχνουν τον δρόμο! Τον δρόμο της σύγκρουσης με την εργοδοσία μέσα από τις γραμμές του συνδικάτου για να κατακτήσουμε: Την απόσυρση του κανονισμού εργασίας. Να δηλωθεί και να πληρωθεί κάθε λεπτό που δουλεύουμε. Σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα με κυλιόμενο ρεπό. Κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Αδειες στον χρόνο που επιθυμούμε. Συμβάσεις αορίστου χρόνου με αυξήσεις στους μισθούς μας”.