Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 08:27

Με το βλέμμα σε 25η Μαρτίου και Πάσχα τα ταξιδιωτικά γραφεία

Γράφτηκε από τον
Με το βλέμμα σε 25η Μαρτίου και Πάσχα τα ταξιδιωτικά γραφεία

 

Ρεπορτάζ: Τάσος Ανδρικόπουλος

 

Ανθιση των οργανωμένων εκδρομών εκμεταλλευόμενοι την άνοιξη η οποία φαίνεται πως θα θυμίσει κάτι από αυτή του 2019, όταν και δεν υπήρχε η πανδημία στο καλεντάρι της επικαιρότητας, προσδοκούν τα ταξιδιωτικά γραφεία της Καλαμάτας. Μπορεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας να μην κύλησε ιδανικά, λόγω των δυσάρεστων ειδήσεων που έρχονται από το εξωτερικό, της ακρίβειας αλλά και του άστατου καιρού, ωστόσο το επόμενο δυνατό τους χαρτί, αυτό του τριημέρου της 25ης Μαρτίου, ανοίγει μια χαραμάδα αισιοδοξίας για μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στις εν λόγω εξορμήσεις. Ενα μήνα μετά άλλωστε, το Πάσχα καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γιορταστεί δίχως φραγμούς, με τους παραδοσιακούς προορισμούς της Μεγάλης Εβδομάδας να αποτελούν δέλεαρ, για οικογένειες και παρέες που θα θελήσουν να βρεθούν σε αυτούς, γνωρίζοντας παράλληλα πως τα καύσιμα έχουν πάρει την ανιούσα, άρα μια οργανωμένη εκδρομή θα τους απαλλάξει από αυτό τον βραχνά.

Oπως τόνισαν ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών γραφείων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας στην «Ε», στηρίζουν πολλά στις δύο προαναφερόμενες αργίες, λίγο πριν ξεκινήσει ουσιαστικά η καλοκαιρινή σεζόν.

Βασίλης Τριγκιλίδας

«Η Καθαρά Δευτέρα στις περισσότερες των περιπτώσεων κύλησε χωρίς δρώμενα, καθώς το εν λόγω τριήμερο οι Απόκριες ήταν “σκοτωμένες”. Εμείς πραγματοποιήσαμε εκδρομή στο Γαλαξίδι όπου έγιναν τελικά τα αλευρομουτζουρώματα, ωστόσο σε γενικές γραμμές δεν εξελίχτηκε όπως την περιμέναμε. Πλέον, με το τριήμερο της 25ης Μαρτίου να είναι μπροστά μας ο κόσμος φαίνεται πιο ζεστός να εκδράμει και αυτό αντικατοπτρίζεται από το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται μέχρι στιγμής. Το αν θα γίνουν παρελάσεις ή όχι δεν επηρεάζει τους ταξιδιώτες σε σύγκριση, ας πούμε, με τα έθιμα για τα Κούλουμα που ήταν “στον αέρα” μέχρι τελευταία στιγμή, οπότε στην επόμενη αργία μπορεί να γίνει ένας πιο σταθερός προγραμματισμός. Σε ό,τι έχει να κάνει με το Πάσχα ήδη ο κόσμος κάνει μαζί μας κάποιες διερευνητικές επαφές, οι οποίες θα μεταφραστούν σε συμμετοχές όπως φαίνεται το επόμενο διάστημα. Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι αν θα επηρεαστεί από την ακρίβεια, ωστόσο οι χαμένες τα προηγούμενα δύο χρόνια αντίστοιχες γιορτές είναι ικανές να ενεργοποιήσουν το ενδιαφέρον για οργανωμένες εκδρομές σε παραδοσιακούς προορισμούς που συνάδουν απόλυτα με τις μέρες εκείνες».

 

Bασίλης Κατσίρης

«Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα το έλεγα νωχελικό. Λόγω του καιρού κυρίως είχαμε στα σχέδιά μας να κάνουμε μια εκδρομή στη Λίμνη Τσιβλού αλλά την ακυρώσαμε γι’ αυτό το λόγο. Κοιτώντας στο επόμενο διάστημα έχουμε προγραμματίσει μια εκδρομή στο Μέτσοβο και σε άλλες περιοχές για το τριήμερο της 25ης, με το ενδιαφέρον μέχρι στιγμής για συμμετοχή να είναι ικανοποιητικό. Λόγω της επικαιρότητας ο κόσμος έχει στο μυαλό του κάποια “απόδραση”, αλλά σκέφτεται την τελευταία στιγμή για το αν θα την κάνει ή όχι. Από εκεί που λέγαμε πως βάλαμε εν μέρει στην άκρη τον κορονοϊό, ήρθε τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, κλονίζοντας την ηρεμία όλων. Αναφορικά με το Πάσχα ήδη έχουμε ανακοινώσει δύο εκδρομές με τη ζήτηση να είναι έντονη για τα δεδομένα της εποχής μέχρι στιγμής, δείγμα πως οι μέρες εκείνες θα θυμίσουν καλώς εχόντων των πραγμάτων κάτι από τα δεδομένα προ πανδημίας, ανεβάζοντας τις προσδοκίες μας για το φετινό καλοκαίρι».

 

Βασίλης Ζαφειρόπουλος

«Το τριήμερο που είχαμε σημαδέψει μετά τις γιορτές, αυτό της Καθαράς Δευτέρας κάναμε μια εκδρομή στα Γιάννενα, χωρίς όμως την αναμενόμενη συμμετοχή που προσδοκούσαμε. Στρέφοντας το βλέμμα μας στο τριήμερο της 25ης θα έλεγα πως το κλίμα στις οργανωμένες εξορμήσεις είναι υποτονικό. Λόγω των εξελίξεων με την ακρίβεια και τον πόλεμο στην Ουκρανία, θεωρώ εντέλει πως ο κόσμος θα δηλώσει συμμετοχή σε κάποια εκδρομή, αλλά αυτό ίσως γίνει την τελευταία στιγμή. Από πλευράς Πάσχα, υπήρχε ζωηρό ενδιαφέρον, όμως η επικαιρότητα “πάγωσε” το αισιόδοξο κλίμα που είχε δημιουργηθεί. Σημαντικό ρόλο ίσως παίξουν τα καύσιμα, μιας και αν μείνουν σε υψηλά ποσοστά δεν είναι απίθανο ο κόσμος να επιλέξει τα οργανωμένα ταξίδια, ώστε να αποφύγει αυτό το κόστος. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και το επάγγελμά μας έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των καυσίμων, με το ζήτημα αυτό να αφορά πρακτικά όλους μας. Αν τα κρούσματα από τον επόμενο μήνα μειωθούν, μιας και ακόμα οι αριθμοί που ανακοινώνονται είναι υψηλοί, αποτρέποντας κάποιους πελάτες να εκδράμουν, θα μπορέσουμε να δούμε τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας με μεγαλύτερη αισιοδοξία».


NEWSLETTER