Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 08:53

«Κούπιτσα», μια δροσερή όαση στην «αγκαλιά» του Ταϋγέτου

Γράφτηκε από την

 

Έχοντας μπει επίσημα στο καλοκαίρι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη, όμως οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής μας δημιουργούν αναπόφευκτα την επιθυμία να αποτραβηχτούμε απ’ την πόλη, αναζητώντας ήσυχα μέρη για να απολαύσουμε με την παρέα ή την οικογένεια πιάτα αλά παλαιά με παραδοσιακή νότα, εστιάζοντας σε επιλογές για τους απανταχού καλοφαγάδες.

Μέσα από αυτή την περιγραφή, το μυαλό τείνει προς βουνό μεριά, και συγκεκριμένα στην «Κούπιτσα». Οντας μια δροσερή, καταπράσινη όαση μέσα στα πλατάνια, στην «αγκαλιά» του Ταϋγέτου, στη μέση μιας πανέμορφης ορεινής διαδρομής που ενώνει τη Σπάρτη με την Καλαμάτα, η γνωστή πέτρινη χωριάτικη ταβέρνα γίνεται αμέσως αντιληπτή με τις «μεθυστικές» μυρωδιές της, πριν καν αντικρίσετε την ξύλινη ταμπέλα του καταστήματος, την οργάνωση του οποίου επιμελούνται με μεράκι τα τελευταία 15 χρόνια οι ιδιοκτήτες και αδέρφια Δημήτρης και Θανάσης Θεοδόσης. Ο καθαρός αέρας και τα τρεχούμενα νερά ανοίγουν την όρεξη για καλομαγειρεμένο και ψημένο ανάλογα με τα γούστα σας φαγητό σε πληθωρικές μερίδες, με την παγωμένη μπύρα και το δροσερό κρασάκι του μαγαζιού να συμπληρώνουν αρμονικά το «παζλ» της ιδανικής εξόδου για ένα ξεχωριστό και πρωτίστως οικονομικό γεύμα.

Γευστικές προτάσεις που… σαγηνεύουν

Στη χωριάτικη ταβέρνα η «Κούπιτσα» το μενού δεν τείνει προς τις υπερβολές, προτείνοντας γευστικές προτάσεις που το δίχως άλλο σαγηνεύουν, καθώς τα φρέσκα κρέατα και λαχανικά, αλλά και η εμπειρία στο προσεγμένο μαγείρεμα εγγυούνται το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Με τα ορεκτικά να ποικίλουν, επιβάλλεται μια δοκιμή για γεμιστές πιπεριές και κολοκυθοκεφτέδες, τα προεόρτια θα έλεγε κανείς για ότι θα επακολουθήσει. Πριν τα κυρίως, φρέσκες σαλάτες δροσίζουν τον ουρανίσκο, ανοίγοντας χώρο για τις κρεατικές προτάσεις. Το αρνάκι στο ξυλόφουρνο κερδίζει με την… πρώτη μπουκιά τις εντυπώσεις, με τον κόκορα μακαρονάδα και τις μπουκιές από χοιρινό λεμονάτο να αποτελούν μεταξύ άλλων ιδιαίτερα νόστιμες εκπλήξεις. Παράλληλα, η γοητεία του κάρβουνου «βρήκε το μάστορα» της στην «Κούπιτσα», καθώς το ζουμερό κοντοσούβλι του καταστήματος είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε τραπεζιού τις Κυριακές, ενώ και τα καλοψημένα παϊδάκια αποτελούν αφορμή για να ανηφορίσει κανείς τον Ταΰγετο και να τα απολαύσει, με τραγανές τηγανιτές πατάτες. Κι επειδή πάντα υπάρχει χώρος για… λίγο γλυκό στο τέλος του φαγητού, το επιδόρπιο περιλαμβάνει γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού καρότο, ώστε να φύγετε με την πιο όμορφη επίγευση.

Καθημερινή λειτουργία

Με την καλοκαιρινή σεζόν να έχει ανοίξει, και τους επισκέπτες αλλά και τους ντόπιους να αυξάνουν τις εξόδους τους, η «Κούπιτσα» από του Αγίου Πνεύματος και έπειτα θα είναι ανοιχτή καθημερινά από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, με την κράτηση να είναι η ενδεδειγμένη κίνηση για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Επιπλέον, ο χώρος αναλαμβάνει μικρού τύπου δεξιώσεις, όπως βαπτίσεις ή πιο κλειστούς γάμους, με τη δροσιά και τη σκιά της τοποθεσίας να είναι ιδανική επιλογή τους θερινούς μήνες.

Πληροφορίες

24ο χλμ. Ε.Ο. Καλαμάτας-Σπάρτης, Αρτεμισία,

Τηλέφωνο: 27210-76117

Facebook: www.facebook.com/groups/119953213721/

Instagram: https://www.instagram.com/koupitsa_taygetos/