Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 09:05

Διακρίσεις Μεσσηνιακών επιχειρήσεων σε έκθεση τροφίμων στη Γερμανία

Γράφτηκε από την

 

Δύο μεσσηνιακές εταιρείες, η Epikouros Organic Products και Mani Βläuel, διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν στη διεθνή έκθεση τροφίμων βιολογικών προϊόντων BIOFACH 2022, στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, 26 με 29 Ιουλίου.

Η BIOFACH είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση παγκοσμίως για βιολογικά τρόφιμα. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο στην Νυρεμβέργη και συμμετέχουν χιλιάδες εκθέτες από 130 χώρες, ενώ την επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες εμπορικοί αντιπρόσωποι από όλο τον κόσμο.

Φέτος λόγω Covid πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο (26-29), αλλά από την επόμενη χρονιά, θα επανέλθει τον Φεβρουάριο.

Στην BIOFACH 2022 συμμετείχαν και ελληνικές επιχειρήσεις από τον χώρο της βιολογικής γεωργίας, όμως,ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία χωρών όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Είναι θεσμός πλέον κατά την διάρκεια της BIOFACH να πραγματοποιείται διαγωνισμός ποιότητας (γευσιγνωσίας) ελαιολάδου, στον οποίο συμμετέχουν εταιρίες από όλο τον κόσμο με εξαιρετικά παρθένα βιολογικά ελαιόλαδα.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν και οι δύο μεσσηνιακές εταιρείες, Epikouros Organic Products και Mani Βläuel, που είχαν παρουσία στην έκθεση με δικά τους περίπτερα και έχουν παράδοση στον χώρο τον βιολογικών προϊόντων, ελαιολάδου και βρώσιμων ελαιών.

Οι δύο εταιρείες είχαν εξαιρετική παρουσία στον διαγωνισμό. Η Epikouros Organic Products πήρε δύο βραβεία στην ανώτατη διάκριση “TOP TEN” στα βιολογικά ελαιόλαδα με σήματα Epikouros extra virgin Olive oil BIO (2o βραβείο) και Epikouros Demeter extra virgin Olive oil (5ο βραβείο), αντίστοιχα.

Η εταιρεία Mani Bläuel πήρε ένα βραβείο στην ανώτατη διάκριση “TOP TEN” με το βιολογικό ελαιόλαδο με σήμα Mani Blauel extra virgin olive selection (4o βραβειο) και την διάκριση “RECOMMANDATION” για το βιολογικό ελαιόλαδο με σήμα Mani Blauel extra virgin olive oil Kalamata P.D.O.

Οι παραπάνω εταιρείες έχουν πολλές διακρίσεις στο παρελθόν στην BIOFACH και όχι μόνο, γεγονός που σημαίνει ότι διαχρονικά έχουν πετύχει ύψιστη ποιότητα σε όλη την διαδικασία παραγωγής από τον ελαιώνα, την έκθλιψη στο ελαιοτριβείο, την αποθήκευση του προϊόντος έως την τυποποίηση.

Οι εταιρείες εκπροσωπήθηκαν από τους Μ. Μαγκουρίλο και Φ. Μπλάουελ, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους πωλήσεων των εταιρειών τους παρέλαβαν τα βραβεία από τους διοργανωτές της BIOFACH σε μια εορταστική ατμόσφαιρα παρουσία πλήθους ευπρόσωπων εταιρειών, εκθετών και διακεκριμένων επισκεπτών.

Να επισημανθεί ότι η παραγωγή βιολογικών προϊόντων είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία σε όλες τις φάσεις (παραγωγή-τυποποίηση-αποθήκευση και διακίνηση προϊόντος) και υφίσταται εξονυχιστικούς ελέγχους από εξειδικευμένους φορείς και εργαστήρια.

Τέλος, πρέπει να επαινεθεί η προσπάθεια των εταιρειών, όπως στην προκειμένη περίπτωση που παρά τις αντιξοότητες της τελευταίας δεκαετίας επένδυσαν στην καινοτομία, στην ποιότητα και στην αειφορία και προωθούν στην παγκόσμια αγορά, ελληνικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο (βρώσιμες ελιές κλπ.) που είναι ο “Ελληνικός Χρυσός” και με τις διακρίσεις τους διαφημίζουν την Ελλάδα και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη διείσδυση των προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές.