Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 09:02

Nέα μονάδα τυποποίησης αγροτικών προϊόντων στο Ασπρόχωμα από την Panprod της οικογένειας Παντελόπουλου

Γράφτηκε από τον

Τη νέα της σύγχρονη μονάδα στο Ασπρόχωμα, με στόχο την πιστοποίηση της ποιότητας και την καινοτομία, εγκαινίασε χθες το απόγευμα, η εταιρεία τυποποίησης κι εξαγωγών αγροτικών προϊόντων Panprod της οικογένειας Παντελόπουλου, παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και συνεργατών της, προμηθευτών - παραγωγών.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ευχόμενος η εταιρεία να συμβάλλει πάντα στην ανάπτυξη του τόπου και να βοηθάει τον κόσμο.

Ο ιδρυτής  της εταιρείας Χαρ. Παντελόπουλος έκανε λόγο για μισό αιώνα επαγγελματικής δραστηριότητας κι επεσήμανε πως “ολοκληρώνεται ένα όραμά μου που ξεκίνησε πριν δύο δεκαετίες”. Παρατήρησε ότι πρόκειται για ευρωπαϊκή καθετοποιημένη μονάδα και μίλησε για  ταχύτερη διανομή προϊόντων στις αγορές, για πιστοποίηση προϊόντων και καινοτομία.

Αναφέρθηκε στα μεταπτυχιακά και διδακτορικά της δεύτερης γενιάς, των παιδιών του, Νίκου, Σοφίας και Γιώργου που αποδίδουν, αλλά διευκρίνισε ότι εξακολουθούν να βασίζονται στις αρχές και τις αξίες, το ήθος και τη συνέπεια. Ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, τους στυλοβάτες του πρωτογενούς τομέα, τους παραγωγούς, μίλησε για επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, στους εργαζόμενους και στους συνεργάτες - επιστήμονες, καθώς και για συνέργεια με τα ΑΕΙ και τους εποπτικούς φορείς.

Ο ιδρυτής της panprod ανακοίνωσε ότι το επόμενο 15νθήμερο θα ανοίξει τον φάκελο για τη αποερημοποίηση της πεδιάδας, της Μακαρίας γης, με σχέδια βελτίωσης - αξιοποίησης των δύο ποταμών, Παμίσου και Αρι, ώστε να αντιμετωπιστεί η σοβαρή έλλειψη νερού στον Μπουρνιά.

Παρατήρησε, επίσης, πως η εταιρεία θα συμβάλει στο θέμα των εργατών.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Νίκος Παντελόπουλος ενημέρωσε για άλλες 3 γραμμής παραγωγής το επόμενο διάστημα στην καινούργια μονάδα και άλλες 12 γραμμές στην υπόλοιπη Ελλάδα, Βοιωτία, Εύβοια, Αχαΐα και Ηλεία. Επεσήμανε τον στόχο της αύξησης της παραγωγής στα βιολογικά και στα συμβατικά προϊόντα και διαβεβαίωσε πως “έχουμε τα πιο καθαρά προϊόντα για εξαγωγή”.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Γ.Σ.