Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 17:26

Εγκαινιάστηκε το μικροβιολογικό εργαστήριο «Analysis» στα Φιλιατρά (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Το νέο μικροβιολογικό εργαστήριο του Ομίλου Πρότυπων Ιατρικών Διαγνωστικών Εργαστηρίων Βιοπαθολογίας «Analysis» της Αλεξάνδρας Μαστρογιαννάκη - Μαρίνη εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα Φιλιατρά.

Πλήθος κόσμου έδωσε το "παρών" στα εγκαίνια, σε ένα εργαστήριο που έλειπε από την πόλη και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες της περιοχής, εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα εργαστηριακά μηχανήματα και με πλήρως καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό.

Ο όμιλος των εργαστηρίων «αγκαλιάζει» όλη την περιοχή της Τριφυλίας και όχι μόνο, πρωτοστατώντας στην παροχή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό η πρόεδρος του ομίλου γιατρός Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη - Μαρίνη καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, τονίζοντας ότι είναι ένα εργαστήριο που δημιούργησαν με μεράκι και ενθουσιασμό «στα Φιλιατρά του μόχθου, των πρώιμων κηπευτικών, της ελιάς, της επιχειρηματικότητας, της τέχνης και του πολιτισμού, με άξια τέκνα της διασποράς παντού στον κόσμο».

«Με μεγάλο αγώνα, προσπάθεια και δίκαιη αναγνώριση των υπηρεσιών μας από τις τοπικές κοινωνίες και τους συναδέλφους υγειονομικούς έχουμε ήδη δημιουργήσει έναν όμιλο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με σύγχρονες προδιαγραφές, με πρωτοποριακά μηχανήματα» σημείωσε επίσης.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος των εργαστηρίων γιατρός Πέτρος Σιψάς σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα υπογράφεται ένα άτυπο συμβόλαιο με την κοινωνία των Φιλιατρών και της ευρύτερης περιοχής για τη διασφάλιση παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον τομέα της υγείας, με άξονα την πρόληψη, τη διάγνωση, την παρακολούθηση της θεραπείας και εν γένει τον έλεγχο του επιπέδου της υγείας των συνανθρώπων μας. Αδιαπραγμάτευτοι όροι δεν μπορεί παρά να είναι η ποιότητα και η αξιοπιστία, η τεχνολογική αρτιότητα και η επιστημονική υπεροχή, αλλά κυρίως και πρωτίστως η ανθρωποκεντρική διάσταση».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης καθηγητής Δερματολογίας - νομικός, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, ο οποίος σημείωσε απευθυνόμενος προς την κ. Μαστρογιαννάκη - Μαρίνη πως δεν δημιουργεί μόνο σε αυτό το χώρο, αλλά σε όλο τον κόσμο έχοντας ξεκινήσει εδώ και δέκα χρόνια μέχρι την Αυστραλία και την Αμερική, υπογραμμίζοντας πως τον έχει εντυπωσιάσει η ζέση με την οποία μιλά για αυτό τον τόπο. «Ό,τι κάνει, το κάνει με πάθος και αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους των εργαζομένων η Χρυσούλα Κόντου και η Χρύσα Σκλαβούνου, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, η αντιπεριφερειάρχης Άννα Καλογεροπούλου, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Σωτήρης Μπακούρος, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Δράκος, οι γιατροί Μανώλης Μάκαρης, Νίκος Κωτσάκης, Αντώνης Κάνδηλας, ο φαρμακοποιός πρώην δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, η υποψήφια δήμαρχος Τριφυλίας Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Αδαμόπουλος, καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Κ.Μπ.