Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 21:09

Σε συνέδριο εστίασης στη Θεσσαλονίκη ο ΣΚΕΑΚ

Γράφτηκε από την
Σε συνέδριο εστίασης στη Θεσσαλονίκη ο ΣΚΕΑΚ

 

Στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εστίασης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 27 και 28 Μαρτίου, από την Πρωτοβουλία Εστίασης της συμπρωτεύουσας και την #estiasigreece, συμμετείχε ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (ΣΚΕΑΚ).

Στη σημαντική για τον κλάδο εκδήλωση, ο ΣΚΕΑΚ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Νίκο Μαλαπέτσα, τον αντιπρόεδρο Γιώργο Λεβεντάκη και τον ειδικό γραμματέα Ανδρέα Ζαγάκο.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν και τέθηκαν ουσιαστικά προβλήματα του κλάδου, όπως ενδεικτικά η κατηγοριοποίηση της εστίασης και της διασκέδασης, της νομοθεσίας για την χρήση της μουσικής, της δημιουργίας Ειδικής Γραμματείας Εστίασης στο υπουργείο Τουρισμού, το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας και άλλα επιμέρους θέματα.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν οι συζητήσεις για φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα, καθώς και για ό,τι αφορά την χρήση του αιγιαλού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον σύλλογο, για όλα αυτά οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να προβάλουν τις θέσεις τους με τους υπουργούς Θαν. Πλεύρη, Β. Κικίλια, Α. Βεσυρόπουλο, Στ. Καλαφάτη, την συντονίστρια Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Νοτοπούλου, βουλευτές όλων των κομμάτων, αυτοδιοικητικούς και άλλους κρατικούς παράγοντες που εμπλέκονται σε θέματα λειτουργίας του κλάδου.

Η δέσμευση για άμεση συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου τόσο με τον κ.

Πλεύρη, όσο και με τον κ. Βεσυροπουλο, προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυση κάποιων από τα χρονίζοντα προβλήματα, είναι από τα θετικά αποτελέσματα του συνεδρίου.

Η συμμετοχή του Ν. Μαλαπέτσα στην οργανωτική επιτροπή, αλλά και η θεματική ομιλία του Ανδρ. Ζαγάκου με τίτλο “Γίνε ο πρεσβευτής της περιοχής σου” ανέδειξαν τον ρόλο του ΣΚΕΑ Καλαμάτας σε πρωτεύοντα. Ξεχωριστή και πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η εισήγηση του Καλαματιανού οικονομολόγου Ηλ. Καλφακάκου με τίτλο “Μάγοι και προφήτες: Η τεχνολογία και το μέλλον των επιχειρήσεων”.


NEWSLETTER