Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 17:10

Στην Πάτρα για 12η χρονιά το Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC)

Στην Πάτρα για 12η χρονιά το Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC)

 

Το 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC), θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαΐου έως τις 1 Ιουνίου 2024, στο Συνεδριακό και  Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Φέτος, με την θεματική "Συνδυάζοντας Βιωσιμότητα & Καινοτομία: Νέες Διαστάσεις στην Περιφερειακή Ανάπτυξη", το RGC εστιάζει στην σύνδεση της βιωσιμότητας με καινοτόμες προσεγγίσεις που μπορούν να ενισχύσουν την περιφερειακή ανάπτυξη. Η ενσωμάτωση αυτών των δύο κρίσιμων στοιχείων αναμένεται να αναδείξει νέες διαστάσεις στον τρόπο που οι περιφέρειες αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις, από την ενεργειακή μετάβαση και την κυκλική οικονομία έως τις έξυπνες πόλεις και την βιώσιμη μετακίνηση.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες,  συζητήσεις, εργαστήρια και συνεδρίες που θα καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με την περιφερειακή ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα. Ανάμεσα στους καλεσμένους θα βρίσκονται εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των περιφερειών και των δημοτικών αρχών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεθνών οργανισμών, τοπικών και περιφερειακών διοικήσεων, καθώς και επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Για περαιτέρω πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του συνεδρίου: https://rgc.gr/