Σάββατο, 03 Αυγούστου 2024 17:54

Το ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων στην Καλαμάτα

Το ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων στην Καλαμάτα

 

Απαγορεύεται η τροφοδοσία καταστημάτων με φορτηγά, σε κεντρικούς και σημαντικούς δρόμους της Καλαμάτας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Αυτό υπενθυμίζει ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και τονίζει ότι σε περίπτωση παραβίασης προβλέπονται κυρώσεις, μεταξύ των οποίων 200 ευρώ πρόστιμο.

Ειδικότερα, ο Δήμος Καλαμάτας υπενθυμίζει πως “έχει θεσπίσει κανόνες για το ωράριο τροφοδοσίας (παράδοση - παραλαβή) των καταστημάτων και των υπεραγορών λιανικού εμπορίου με τις υπ’ αριθμ. 490/2008 και 273/2012 Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, που έχουν ως στόχο την μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εύρυθμη λειτουργία των εμπορικών οδών της πόλης της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα ορίζονται τα παρακάτω: α) Απαγορεύεται η τροφοδοσία των καταστημάτων και των υπεραγορών λιανικού εμπορίου (πολυκαταστήματα, αλυσίδες καταστημάτων ), στην περιοχή της πόλης που περιλαμβάνεται µμεταξύ των οδών Αρτέμιδος, 23ης Μαρτίου, Μαυρομιχάλη, Φαρών, Βασιλίσσης Όλγας, Αριστομένους, Φραντζή, Αρτέμιδος κατά τις ώρες από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00 με φορτηγά αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών. β) Οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου ισχύουν ακόμα για τις οδούς της πόλης, Υπαπαντής, Αρτέμιδος από πλατεία 23ης Μαρτίου έως Λεϊκων, Κιλκίς, Είρας, Μεσσήνης, Αθηνών από Αρτέμιδος έως πρώην Νοσοκομείο και Ναυαρίνου από την οδό Τσαμαδού έως το «Φιλοξένια».

Στους πεζόδρομους που λειτουργούν στην πόλη της Καλαμάτας απαγορεύεται η τροφοδοσία των καταστημάτων όπως στην παραπάνω παράγραφο.

Η Δημοτική Αστυνομία θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την τήρηση των ανωτέρω και υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση παραβίασης αυτών επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις του Κ.Ο.Κ. (αρ.52 παρ.8 του Κ.Ο.Κ. 200 ευρώ)”.