Σάββατο, 01 Μαρτίου 2014 12:24

Καλαμάτα: 10% μειωμένη η φετινή κίνηση στις εκπτώσεις σύμφωνα με την ΕΣΕΕ

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 10% μειωμένη η φετινή κίνηση στις εκπτώσεις σύμφωνα με την ΕΣΕΕ

 

Της τάξεως του 10% ήταν η μείωση της αγοραστικής κίνησης των καταστημάτων στην Καλαμάτα κατά τη διάρκεια των φετινών χειμερινών εκπτώσεων σε σχέση με πέρυσι, με βάση στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Την ίδια ώρα το αντίστοιχο ποσοστό μείωσης σε πανελλαδικό επίπεδο ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 19,2%.

 

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ μάλιστα σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι “ο στόχος της εμπορικής κίνησης κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων δεν επετεύχθη”.

Σύμφωνα μάλιστα με την σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ σε συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους ολόκληρης της χώρας, η μεσοσταθμική μείωση της αγοραστικής κίνησης σε σχέση με τις χειμερινές εκπτώσεις του 2013 (Ιανουάριος-Φεβρουάριος), κυμαίνεται στα επίπεδα περίπου του 20% (19,2%), ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο εκτιμώμενος τζίρος για την τρέχουσα εκπτωτική περίοδο θα διαμορφωθεί σε ένα επίπεδο χαμηλότερο των 5 δισ. ευρώ, περίπου στα 4,7 δισ. Πιο αναλυτικά, το 84,7% των ερωτώμενων δηλώνει ότι οι πωλήσεις ήταν μειωμένες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, ενώ όσον αφορά στην εμπορική κίνηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι απαντήσεις ποικίλλουν, καθώς το 41,3% δηλώνει πτώση της τάξης του 11 - 20%, το 25,4% μείωση πωλήσεων 21% - 30%, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξεως του 9,5% που δηλώνει πως η πτωτική τάση του τζίρου τους ξεπέρασε το 40%. Τέλος, η μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων (83,7%) αποτύπωσε την μικρή ή ανύπαρκτη θετική επίδραση που επέφερε το άνοιγμα των καταστημάτων την 1η Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, στην τόνωση της καταναλωτικής δαπάνης.

 

 


NEWSLETTER