Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 12:24

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων: Δεν πήγαν καλά οι θερινές εκπτώσεις στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων: Δεν πήγαν καλά οι θερινές εκπτώσεις στην Πελοπόννησο

Πτώση εσόδων κατά τις θερινές εκπτώσεις, σε σχέση με πέρυσι, διαπίστωσαν οι έμποροι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στην Αμαλιάδα, την περασμένη Κυριακή.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας, «συζητήθηκε έντονα το θέμα των τακτικών και ενδιάμεσων εκπτώσεων και διαπιστώθηκε πτώση εσόδων κατά τις θερινές εκπτώσεις σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων, για τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, δεν απέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα».

Τους εμπόρους απασχόλησε επίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση, το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, σχετικά με το οποίο τονίστηκε ότι ζητούν διάλογο με την κυβέρνηση «για την εξεύρεση μιας αποτελεσματικής και συμφέρουσας λύσης για τις επιχειρήσεις. Εμμένουμε στο άνοιγμα των καταστημάτων "μία συν μία" Κυριακή (εάν πρόκειται για παραμονή Πρωτοχρονιάς) και βλέπουμε ως κάτι το λογικό, τρεις Κυριακές συγκεκριμένες και τρεις στη δικαιοδοσία των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων».

Ακόμα, συζητήθηκε η παράταση ομολόγων του ΕΤΕΑΝ (πρώην ΤΕΜΠΜΕ), η οποία «δίνει τη δυνατότητα παράτασης εξόφλησης δανείων και των ΜμΕ έως 10/8/2019. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η αποστολή κατασχετήριων ειδοποιητηρίων του ΚΕΑΟ και να εφαρμοσθεί άμεσα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ μέσω παγώματος και κεφαλαιοποίησης. Οι τράπεζες πρέπει να προβούν άμεσα σε ρύθμιση μακροχρόνιων δόσεων των δανείων, αλλά και σε ρύθμιση των τόκων».

 

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «επικροτήθηκε η πρόταση της ΕΣΕΕ για θεσμοθέτηση του Συνηγόρου του Επιχειρηματία, μιας νέας Ανεξάρτητης Αρχής στο πρότυπο του Συνηγόρου του Πολίτη, με στόχο την εξωδικαστική επίλυση των ιδιωτικών διαφορών, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης των "κόκκινων" δανείων. Συζητήθηκε η απαράδεκτη γνωμοδότηση του ΝΣΚ για διαγραφή οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων και μεταφορά τους στους οικείους δήμους, αλλά και απαλλαγή των υπευθύνων των φορέων αυτών από κάθε προσωπική ευθύνη».


NEWSLETTER