Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 08:27

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου βραβεύτηκε ως top job creator

Γράφτηκε από την

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Παπαδημητρίου βραβεύτηκε από την Εndeavor ως top job creator του 2014. Η Endeavor Greece είναι το ελληνικό παράρτημα του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού Εndeavor που επιλέγει και στηρίζει τους πιο υποσχόμενους επιχειρηματίες στον κόσμο.

Το δίκτυο της Endeavor ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1997 όταν η Linda Rottenberg και ο Peter Kellner αποφάσισαν να φτιάξουν ένα μη κερδοσκοπικό δίκτυο στήριξης εταιρειών φτιαγμένο για να υποστηρίζει επιχειρηματίες που μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στην τοπική αγορά. Στην Ελλάδα η Endeavor άνοιξε το γραφείο της το 2012, τη χειρότερη χρονιά της οικονομικής κρίσης, όταν η αντιπρόεδρος και ιδρύτρια της εταιρείας Μαρέβα Γκραμπόφσκι βρέθηκε στο γραφείο της Τουρκίας και σκέφτηκε πόσο καλά θα μπορούσε να δουλέψει ένα τέτοιο δίκτυο και στην ελληνική αγορά.
Στα δύο αυτά χρόνια η Endeavor έχει στηρίξει επιχειρήσεις που κινούνται σε όλο το φάσμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας με έμφαση πάντα στις εταιρείες που βρίσκονται εκτός Αθηνών: Aπό εκτροφεία σαλιγκαριών (Fereikos-Helix) μέχρι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (Hellas Direct, Obrela, Security Industries, Insurance Market), μια εταιρεία διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων (Hotel Brain), επιχειρήσεις που ασχολούνται με το αγροτικό προϊόν και τη διατροφή (Farmers Republic, Papadimitriou, ERGON), μέχρι καθαρά τεχνολογικό έργο (Out There Media, Insurance Market, Brainbox, Think Digital Group).
Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Οπως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Endeavor Greece, Χαρης Μακρυνιώτης: «Σε μια περίοδο (2012-2014) που το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 15% και οι απασχολούμενοι κατά 20%, οι επιχειρηματίες που στηρίζουμε στην Ελλάδα κατάφεραν -με τη βοήθεια της Endeavor- να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους κατά 79% και τις θέσεις εργασίας κατά 45%».
Πέρα από τα νούμερα και τους ισολογισμούς πάντως, ο ενθουσιασμός των επιχειρηματιών που συμμετέχουν στο εγχείρημα είναι σχεδόν μεταδοτικός. Ο Χρήστος Παπαδημητρίου είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Καλαμάτα Παπαδημητρίου, που παράγει βαλσαμικό ξίδι και μουστάρδες από ένα παραδοσιακό ελληνικό προϊόν: την κορινθιακή σταφίδα. Η εταιρεία που έχει την έδρα της στην Καλαμάτα, εντάχθηκε στο δίκτυο το Μάιο του 2013 και βραβεύτηκε από την Εndeavor ως top job creator του 2014: «Εχουμε αυξήσει κατά 200 άτομα τους παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας με τους οποίους συνεργαζόμαστε αποκλειστικά και κατά 8 άτομα το προσωπικό της εταιρείας», διευκρινίζει ο Χρήστος Παπαδημητρίου στη HuffPost Greece. «Ως σημαντικότερη συμβολή θεωρούμε τη βοήθεια της Εndeavor στην κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου της εταιρείας για τα επόμενα 5 χρόνια με γνώμονα την διεθνή ανάπτυξη, και κατόπιν στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού σε όλα τα κρίσιμα στάδια», προσθέτει.

Πηγή: huffingtonpost.gr