Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 20:37

Δύο βραβεία και μία διάκριση για τη μεσσηνιακή "Επίκουρος"

Δύο βραβεία και μία διάκριση για τη μεσσηνιακή "Επίκουρος"

Δύο βραβεία και μία διάκριση στην παγκόσμια έκθεση βιολογικών και οργανικών προϊόντων BIOFACH, που έλαβε χώρα στη Νυρεμβέργη μεταξύ 11 και 14 Φεβρουαρίου, απέσπασε η μεσσηνιακή επιχείρηση “Επίκουρος”, που παράγει, τυποποιεί και εξάγει οργανικό - βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές, καθώς και κρασιά.

Οπως είπε στην “Ε” ο γεωπόνος Μιχάλης Μαγκουρίλος -εκ των συνιδρυτών της επιχείρησης, μαζί με τους συναδέλφους του Νίκο Πλάτανο και Λάμπη Χριστόπουλο- η εταιρεία μετέχει κάθε χρόνο τόσο στην παραπάνω έκθεση, στη Γερμανία, όσο και σε ανάλογες εκθέσεις σε άλλες χώρες, αποσπώντας διακρίσεις για τα προϊόντα της, τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι εξάγει σε 16 χώρες. “Μόνο πέρυσι εξήγαμε περί τους 1.000 τόνους έξτρα παρθένο οργανικό - βιολογικό ελαιόλαδο και επιτραπέζιες ελιές” δήλωσε ο Μ. Μαγκουρίλος.

Σημειώνεται ότι φέτος, στην BIOFACH μετείχαν 2.384 εκθέτες από συνολικά 76 χώρες -γεγονός που κάνει τη διάκριση για την “Επίκουρος” ακόμα πιο σημαντική.

Ειδικότερα, το έξτρα παρθένο της μεσσηνιακής επιχείρησης BIO Epikouros απέσπασε την 2η θέση, ενώ το ειδικής κατηγορίας DEMETER Epikouros κατετάγη στην 7η θέση. Διακρίθηκε ακόμα και το ΒΙΟ douce Epikouros, καταλαμβάνοντας την 13η θέση μεταξύ των 30 καλύτερων προϊόντων της έκθεσης.