Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 21:40

Το βαλσάμικο Παπαδημητρίου κατακτά Τσεχία, Φιλανδία και Αυστραλία

Γράφτηκε από την
Το βαλσάμικο Παπαδημητρίου κατακτά Τσεχία, Φιλανδία και Αυστραλία

Leader και με διαφορά έναντι του ανταγωνισμού είναι η εταιρεία ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ.Κ. ΑΒΕΤ στην Τσεχία στην προϊοντική κατηγορία Βαλσάμικο Ξύδι, όπου κατέχει το 5% της αγοράς, ενώ συγκαταλέγεται στους τρεις μεγαλύτερους παίκτες στην αγορά της Φιλανδίας, όπως ανέφερε στο "R" ο κ. Χρήστος Παπαδημητρίου τονίζοντας ότι οι σημαντικές αυτές ελληνικές επιτυχίες χρειάστηκαν χρόνο και στοχευμένες ενέργειες καθώς οι αγορές είναι πολύ μεγάλες και ο ανταγωνισμός από τις πολυεθνικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται σε αυτές οξύς.

Μολονότι, όπως μας είπε η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές σε 32 χώρες, μόλις πέντε τις αποφέρουν το 80% των εσόδων της από το εξωτερικό και συγκεκριμένα η Τσεχία, η Φιλανδία, η Αγγλία -που είναι με την κορινθιακή σταφίδα- ο Καναδάς και η Αυστραλία. Στην τελευταία δε όπως μας αποκάλυψε η εταιρεία κάνει ενέργειες ώστε μετά την πρώτη λιανεμπορική δύναμη που έχει η χώρα και στην οποία τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται, να μπει και στη δεύτερη μεγαλύτερη σε μέγεθος αλυσίδα της Αυστραλίας.

Προϊοντικά, κατά τον ίδιο, ο στόχος είναι να διευρυνθεί η γκάμα στις σάλτσες (dressing) όπου υπάρχει η δυνατότητα πολλαπλών παραλλαγών και όχι η κατηγορία βαλσάμικό ξύδι που έχει ωριμάσει έτσι όπως είναι σήμερα. Το σίγουρο κατά τον ίδιο, είναι ότι κάθε καινούργιο προϊόν όπως και κάθε παλιό θα έχει βάση του την κορινθιακή σταφίδα που παγκοσμίως υπάρχει μόνο στην Ελλάδα (στην Πελοπόννησο, τη Ζάκυνθο και λίγο στην Κεφαλλονιά).

Πηγή: www.reporter.gr


NEWSLETTER