Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 17:51

Παρουσίαση της “Νέστωρ Α.Ε.” σήμερα στο "Elite"

Γράφτηκε από την

Εσπερίδα διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου στην Καλαμάτα, στις 6 το απόγευμα, με θέμα τη σύμπραξη «Νέστωρ Οινοποιητική Μεσσηνίας Α.Ε.», που την αποτελούν ο «Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας "Ο Νέστωρ"» με έδρα τη Χώρα, και η «Λαφαζάνης Οινοποιητική Α.Ε.» με έδρα τις Αρχαίες Κλεωνές της Νεμέας.

Η εκδήλωση θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Elite City Resort», με συντονιστή τον οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου Δημήτρη Χατζηνικολάου, και η είσοδος είναι με πρόσκληση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, «οι δύο φορείς αποφάσισαν να ενώσουν την εμπειρία και τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αξιοποιήσουν πιο αποτελεσματικά τον πλούσιο αμπελώνα της Μεσσηνίας, προς όφελος της τοπικής και εθνικής οικονομίας, και να τον αναδείξουν περαιτέρω με μια αξιόλογη γκάμα από ποιοτικά κρασιά και αποστάγματα. Η έδρα της νέας εταιρείας βρίσκεται στον Πύργο Τριφυλίας και επιδίωξή της είναι να συμβάλει κατά το δυνατόν στην εμπέδωση της μεσσηνιακής προέλευσης στον αμπελο-οινικό τομέα, ως ιδιαίτερα ποιοτικής και αξιόπιστης, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο το "Μεσσηνιακό καλάθι".

Η εταιρεία έχει επίσης στα πλάνα της να συμβάλει στην πολύ σπουδαία τουριστική ανάπτυξη, που ήδη παρατηρείται στο νομό, με μια ιδιαίτερη πτυχή του, τoν οίνο-τουρισμό, με προσέλκυση επισκεπτών στο οινοποιείο της και με την προσπάθεια δημιουργίας, από κοινού με άλλες τοπικές επιχειρήσεις, των δρόμων κρασιού της Μεσσηνίας».