Κυριακή, 17 Απριλίου 2016 09:54

Aνοιγμα του Παπαδημητρίου στη λιανική της Δανίας

Γράφτηκε από την
Aνοιγμα του Παπαδημητρίου στη λιανική της Δανίας

 

Ντεμπούτο στην αγορά της Δανίας, μέσω σύναψης συμφωνίας με την ισχυρή αλυσίδα Irma A/S, κάνει φέτος η εταιρεία «Παπαδημητρίου Χ.Κ.», η οποία εξακολουθεί να κινείται στον άξονα της καινοτομίας εμπλουτίζοντας συνεχώς την προϊοντική της γκάμα και διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο των συνεργασιών της.

Ο ισχυρός παίκτης, που επί της ουσίας δημιούργησε την αγορά του βαλσάμικου ξιδιού στην Ελλάδα, επικεντρώνει τον φετινό σχεδιασμό στην ενίσχυση της εξωστρέφειας προσβλέποντας σε ρυθμό ανάπτυξης των εξαγωγών της τάξεως του 10%.

Προς αυτή την κατεύθυνση πρόσφατα κλείδωσε η συνεργασία της «Παπαδημητρίου Χ.Κ.» με την ισχυρή αλυσίδα λιανικής τροφίμων Irma στη Δανία για την παραγωγή κωδικών κρέμας βαλσάμικου, που αποτελεί καινοτομία της μεσσηνιακής εταιρείας.

Οπως αναφέρει στη «Ναυτεμπορική» ο πρόεδρος της εταιρείας Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου: «Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία στο εξωτερικό για παραγωγή κωδικών ιδιωτικής ετικέτας, ωστόσο η συγκεκριμένη αλυσίδα που ιδρύθηκε το 1886 είναι η δεύτερη αρχαιότερη στον κόσμο μετά τα Marks&Spencer. Μέσω της Irma εισερχόμαστε σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη αγορά για τα ελληνικά προϊόντα».

 

Οι εξαγωγές

Ταυτόχρονα, δυναμικές επιδόσεις στα διεθνή ράφια καταγράφουν και τα επώνυμα προϊόντα της εταιρείας, τα οποία έχουν ήδη παρουσία σε 32 αγορές. «Επιδιώκουμε την περαιτέρω θωράκιση της παρουσίας μας στις βασικές μας αγορές όπως οι Τσεχία, Σλοβακία, Αγγλία, Σουηδία, Φινλανδία, Αυστρία διατηρώντας ταυτόχρονα ζωντανό το ενδιαφέρον εισόδου και σε νέες» επισημαίνει ο κ. Παπαδημητρίου.

Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές συμμετέχουν σε ποσοστό πάνω από το 50% στον τζίρο των περίπου 9 εκατ. ευρώ της εταιρείας.

Οσον αφορά την εγχώρια αγορά, πέρα από τη διατήρηση ηγετικής θέσης στην κατηγορία του βαλσάμικου, η εταιρεία προσβλέπει σε περαιτέρω ενίσχυση του μεριδίου στην κατηγορία της μουστάρδας, το οποίο κυμαίνεται σήμερα στο 10%. Ταυτόχρονα, η εταιρεία εξετάζει και τη δυνατότητα εισόδου και σε άλλες κατηγορίες της ευρύτερης οικογένειας των dressing και όχι μόνο, χωρίς ωστόσο να ανοίγει ακόμα όλα τα χαρτιά της.

 

Σταφίδα

Πάντως, υψηλά στην ατζέντα της εταιρείας βρίσκεται η «επιβίωση» της καλλιέργειας σταφίδας στη χώρα μας, δεδομένου ότι η κορινθιακή σταφίδα ήταν το διαβατήριο εισόδου της εταιρείας στη Μ. Βρετανία τη δεκαετία του 1950. Προς τούτο η εταιρεία διατηρεί σχέσεις συμβολαιακής γεωργίας με πάνω από 3.000 παραγωγούς, προκειμένου όχι μόνο να προμηθεύεται την πρώτη ύλη, αλλά και να παρέχει τεχνογνωσία για την καλλιέργειά της.

Σε ακολουθία με τους αναπτυξιακούς της σχεδιασμούς η εταιρεία Παπαδημητρίου υλοποιεί επένδυση ύψους περί τα 2 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση της μονάδας της στη Θουρία Μεσσηνίας, στοχεύοντας στον τριπλασιασμό της παραγωγικής δυνατότητας, η οποία κινείται σήμερα στα επίπεδα των 1.000 τόνων παραγωγής προϊόντων μουστάρδας, βαλσάμικου ξιδιού και σταφίδων.

Πηγή: «Ναυτεμπορική»


NEWSLETTER