Σάββατο, 23 Απριλίου 2016 13:39

3ο Mediterranean Yacht Show το Μάιο στο Ναύπλιο

Γράφτηκε από την

Το 3ο Mediterranean Yacht Show, θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 10 Μαΐου στο λιμάνι του Ναυπλίου και διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.

 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση σκαφών αναψυχής και το τριήμερο 7 με 10 Μαΐου στο πρώτο λιμάνι της Αργολίδας, θα συρρεύσουν δεκάδες πολυτελή επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, ενώ το Ναύπλιο θα αποτελέσει πόλο έλξης για σημαντικούς εκπροσώπους και παράγοντες του yachting διεθνώς.

Η τεράστια ακτογραμμή, η φυσική ομορφιά και ο πολιτισμός καθιστούν την Ελλάδα αγαπημένο τουριστικό προορισμό, κάτι που γίνεται εμφανές από τη συνεχή αύξηση του τουρισμού ακόμα και σε περίοδο κρίσης. Ο θαλάσσιος τουρισμός και πιο συγκεκριμένα το yachting αναπτύσσεται γρήγορα και αυτό φαίνεται από το πλήθος των συμμετοχών στο 3ο Mediterranean Yacht Show, που φέτος είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, αλλά και το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου και των brokers, που είναι υψηλό και επισφραγίζουν την επιτυχία της έκθεσης.

ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, Ιωάννης Κουρούνης σε δήλωσή του, τόνισε: «Ο τουρισμός παραμένει σημαντικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, με τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού, πόσο μάλλον του yachting, να δείχνουν τον δρόμο για την ανάπτυξη. Χιλιάδες θέσεις εργασίας δημιουργούνται κάθε χρόνο σε έναν κλάδο της οικονομίας που αφενός προσελκύει την ελίτ των διεθνών επισκεπτών στην Ελλάδα, αφετέρου συμβάλλει ουσιαστικά στη θετική προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Η αρχή έχει γίνει, το μέλλον προμηνύεται ευοίωνο και εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον συγκεκριμένο θεσμό για την προσέλκυση ολοένα και περισσότερων επισκεπτών του ανάλογου βεληνεκούς».

ΑΠΕ-ΜΠΕ