Τετάρτη, 04 Μαϊος 2016 16:27

Δεκαήμερο εκπτώσεων από σήμερα στα εμπορικά καταστήματα

Δεκαήμερο εκπτώσεων από σήμερα στα εμπορικά καταστήματα

Με εκπτώσεις ανοίγουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, μετά τις αργίες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Το δεκαήμερο εκπτώσεων του Μαΐου ξεκινά και αυτή την Κυριακή οι καταστηματάρχες θα πρέπει -σύμφωνα με το νόμο- να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, καθώς η πρώτη Κυριακή κάθε εκπτωτικής περιόδου είναι μια από τις οχτώ που υποχρεούνται να είναι ανοιχτά.

Ωστόσο, οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρούν και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) προκήρυξε για την συγκεκριμένη ημέρα πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας πάντως, όπως έχει δηλώσει η πρόεδρός του Λίλιαν Ψηλάκη, δεν δεσμεύει κανέναν και αφήνει την πρωτοβουλία στα μέλη του για το αν θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους. Να σημειωθεί επίσης ότι το φετινό δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 11 Μαΐου, φέτος θα είναι 8ήμερο καθώς τα εμπορικά καταστήματα έκλεισαν το Μεγάλο Σάββατο στις 5 το απόγευμα και ανοίγουν ξανά σήμερα στις 8.30 το πρωί, και αυτό εξαιτίας της αργίας της Πρωτομαγιάς που μεταφέρεται κατά μια μέρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοικτά την Κυριακή του Θωμά σε όλη την επικράτεια από τις 11 π.μ. έως 8 μ.μ.