Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 08:16

"Escape room" σε ξενοδοχείο της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Το "Apollo Resort Art Hotel" στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας μόλις ολοκλήρωσε τη δημιουργία "Escape room" στο χώρο του ξενοδοχείου, πρωτοτυπώντας σε παγκόσμιο επίπεδο και προσφέροντας έντονες συγκινήσεις στους επισκέπτες του και σε όσους θελήσουν να συμμετέχουν σε αυτό το παιχνίδι.

Το μόνο που απαιτείται είναι καλή παρέα, καλή διάθεση και αρκετή δόση από αστυνομικό δαιμόνιο, ώστε να μπορέσεις να λύσεις το μυστήριο και να αποδράσεις από το δωμάτιο μέσα σε μία ώρα, κερδίζοντας παράλληλα και το κρασί της αθανασίας. Στην προκειμένη δε περίπτωση το μυστήριο έχει να κάνει με την τοπική κοινωνία και ιστορία κι έτσι όσοι θελήσουν να συμμετέχουν -και από ό,τι φαίνεται το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο- θα μάθουν και κάτι από την ιστορία της Κυπαρισσίας.

Σίγουρα πρόκειται για μια καινοτόμα υπηρεσία για χώρο ξενοδοχείου, αφού σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχει παρατηρηθεί ακόμα κάτι ανάλογο. Αυτό που το κάνει πρωτίστως ιδιαίτερο είναι η σύνδεση με την τοπική παραγωγή, αφού έχει ως θέμα το κρασί και την τοπική ιστορία. Οι παίκτες καλούνται σε 60 λεπτά  να βρουν το κρασί που θα τους προσφέρει την αθανασία και βεβαίως να αποδράσουν. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να αναζητήσει στο site   www.apollo-hotel.gr.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ιδιοκτήτριας Γεωργίας Χριστοδούλου, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της για κάτι διαφορετικό στην παροχή υπηρεσιών του ξενοδοχείου της. «Η γενικότερη οικονομική κρίση και τα νέα οικονομικά δεδομένα στον τουρισμό με προβληματίζουν καθημερινά και επειδή πιστεύω ότι η ασφυξία των πραγμάτων είναι ο σπόρος των θαυμάτων θέλησα να ρισκάρω και να επενδύσω σε αυτό το καινούργιο. Η παρουσία δίπλα μας της Costa Navarino με ό,τι καλό έχει προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή, μου δίνει πάντα δύναμη και κουράγιο».

Για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος σημαντική είναι η συμβολή των Panagiotopoulos Wines και του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου με τα διάσημα και πολυβραβευμένα κρασιά τους.

Να σημειώσουμε ότι το ξενοδοχείο κατατάσσεται ως πρώτο καλύτερο ξενοδοχείο σε Κυπαρισσία - Καλό Νερό και πέμπτο στο Νομό Μεσσηνίας στο TripAdvisor, ενώ είχε διακριθεί ως μία από τις 3 πιο πετυχημένες επιχειρήσεις (ανάμεσα σε χιλιάδες ανά την Ελλάδα) στο διαγωνισμό της Cosmote "Success Story" το 2013.

 Κ.Μπ.