Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2016 12:30

Στο ΕΣΠΑ ο βρεφονηπιακός σταθμός της Πύλου 

Στο ΕΣΠΑ ο βρεφονηπιακός σταθμός της Πύλου 

Στο νέο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το έργο ανέγερσης κτηρίου του Βρεφονηπιακού Σταθμού Πύλου, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Το έργο ξεκίνησε με χρηματοδότηση από το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Το ποσό που έχει δεσμευτεί για την κατασκευή του είναι 638.206,60 ευρώ.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση ένταξης, «το κτήριο θα διαμορφωθεί σε 2 επίπεδα, με ξεχωριστές εισόδους, καθώς λόγω της κλίσης του εδάφους, ο ένας χώρος προκύπτει ισόγειος στη μία πλευρά και όροφος στην άλλη, ενώ το χαμηλότερο επίπεδο, είναι υπόγειος (και μπαζωμένος) στη μία πλευρά και ισόγειος στην άλλη. Το συνολικό εμβαδόν του σταθμού θα είναι 791,40 τ.μ. Η κατασκευή είναι ειδικά μελετημένη και σχεδιασμένη σύμφωνα με προδιαγραφές διημέρευσης και φιλοξενίας νηπίων, ως προς το κτηριολογικό πρόγραμμα, τη διάρθρωση των χώρων, τη χρήση υλικών και τους κανόνες ασφαλείας. Επιπλέον διαμορφώνεται κατάλληλα ο περιβάλλων χώρος του κτηρίου, ώστε να εξυπηρετήσει όλες τις λειτουργίες παιχνιδιού και διαλείμματος των νηπίων, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας».