Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 16:18

Νέα ταινία ασφαλείας σε τσιγάρα και καπνό 

Παρουσιάστηκε χθες στο αμφιθέατρο του υπουργείου Οικονομικών η νέα ταινία ασφαλείας που θα υπάρχει σε όλα τα πακέτα των καπνικών προϊόντων (τσιγάρα, καπνός, πούρα). Οι νέες ταινίες ασφαλείας θα εκτυπώνονται στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα συμπεριλαμβάνουν matrix, ώστε να καταγράφεται η διακίνηση των καπνικών προϊόντων από την παραγωγή (καπνοβιομηχανία) και μέχρι το τελευταίο σημείο πώλησης στον καταναλωτή (π.χ. περίπτερα).

Την παρουσίαση έκανε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής για την Πάταξη της Διαφθοράς που έχει ορίσει με ΦΕΚ ο πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί ότι με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου ο υφυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων πως η δημιουργία της νέας ταινίας ασφαλείας σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του αγώνα που γίνεται για την πάταξη της λαθρεμπορίας των καπνικών προϊόντων, που δημιουργεί απώλειες στην αγορά ύψους πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και απώλειες δημοσίων εσόδων που ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.