Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 19:04

14 άδειες για τη γιορτή της Υπαπαντής 

Δέκα τέσσερις συνολικά άδειες σε χειροτέχνες και πωλητές θρησκευτικών ειδών, για τη γιορτή της Υπαπαντής, της πολιούχου της Καλαμάτας, πρόκειται να εγκρίνει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγηση, από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου, ανήμερα της γιορτής, πρόκειται να χορηγηθούν από το δήμο: 8 άδειες σε χειροτέχνες (χειροποίητα κοσμήματα, κομπολόγια κ.λπ.) επί της πλατείας 23ης Μαρτίου. 4 άδειες σε πωλητές θρησκευτικών ειδών (κεριά, καθαρό κερί, εικόνες, λιβάνια, καρβουνάκια κ.λπ.) επί της οδού Υπαπαντής. 1 άδεια σε πωλητές λουκουμάδων στο ευρύτερο Ιστορικό Κέντρο (Παπλωματάδικα). 1 άδεια σε πωλητές ποπ - κορν επί της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Οπως αναφέρεται, σε περίπτωση που οι προσφερόμενες θέσεις δεν καλυφθούν από δημότες Καλαμάτας, θα διατεθούν και σε δημότες εκτός δήμου. Το τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου καθορίζεται, για τους χειροτέχνες 35 ευρώ το τ.μ. και για τις υπόλοιπες άδειες 50 ευρώ το τ.μ. και για επιτρεπόμενη χρήση έως 2 τ.μ.