Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 14:13

Συνέλευση της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλαμάτας με την πρωτοφανή συμμετοχή των Δ.Σ. των Σωματείων μελών της.
Επίσης παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία των Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ και του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, η Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας και λοιποί φορείς.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεόδωρος Μπαζίγος ευχαρίστησε τους προέδρους και τα Δ.Σ. των Σωματείων για την αθρόα συμμετοχή τους μιλώντας για λίγο γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επικεντρώνοντας την ομιλία του ότι μόνο με την ενότητα όλων μας και την καθολική αντίδραση και διαμαρτυρία μας στα αντισυνταγματικά φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, θα γλυτώσουμε τα χειρότερα που έπονται διότι είναι μακριά ή νύκτα της καθ’ υπόδειξης από την τρόϊκα μέτρα λιτότητας.
Πρέπει να βαδίσουμε ενωμένοι στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις, μακριά από κόμματα και χρώματα, όπως τον καιρό των σεισμών του 1986, και του νόμου επί υπουργίας  Γιαννίτση το 2001, επί του ασφαλιστικού θέματος.
Κατόπιν έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνου Μαργέλη, ο οποίος ανέπτυξε με σαφήνεια τα νέα φορολογικά μέτρα τα οποία είναι επί το πλείστον αντισυνταγματικά και έχουν προσφύγει στο συμβούλιο Επικρατείας. Είπε ότι οποιαδήποτε πληρωμή των φόρων που δίνουν να συνοδεύεται και από τις αιτήσεις που έχει βγάλει ο Δικηγορικός Σύλλογος  για να επιστραφούν τα χρήματα που έδωσαν πίσω, όταν ακυρωθούν κατά την γνώμη των Δικηγορικών συλλόγων από το συμβούλιο της επικρατείας. Αιτήσεις θα παίρνουν από την Ομοσπονδία δωρεάν.
Εν συνεχεία απάντησε στις ερωτήσεις που του έκαναν τα μέλη της Γ.Σ. και προέτρεψε ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών να προσφεύγουν μέσο του Επιμελητηρίου και του δικηγορικού συλλόγου στο δικαστήριο για μείωση του ενοικίου τους κατά 20%.
Ο λόγος εδόθη κατόπιν στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γιώργου Καραμπάτου, που μίλησε γύρω από την φορολογική επιδρομή κατά παντός Ελληνικού νοικοκυριού, που είναι απόφαση της τρόικας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που διαφεντεύει στις αγορές και των κρατών την υποβάθμιση.
Θα πρέπει για να ορθοποδήσει η παγκόσμια οικονομία να χαρισθεί το 70% των χρεών όλων των κρατών από την ομάδα G-2που διαφεντεύει τις τύχες των λαών μέσα σε αυτό το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα.
Επίσης αναφέρθηκε ως γραμματέας του ΣΟΠΤ (Συντονιστικό όργανο των παραγωγικών τάξεων) ότι για να πετύχει η απεργία στις 19 Οκτωβρίου θα πρέπει  να συμμετέχουν ενεργά οι Διοικήσεις όλων των Σωματείων με την περιφρούρηση της Απεργίας σε όλα τα σημεία τριβής ιδίως στα Σούπερ Μάρκετ και στην Λαϊκή Αγορά Καλαμάτας.
Αποφασίστηκε το κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στην Πανελλαδική απεργία όλων των κλάδων.
Συγκέντρωση πάλι την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα της Ομοσπονδίας, όλων των παρευρισκομένων σωματείων μαζί με τον Εμπορικό σύλλογο και όποιος άλλος σύλλογος θέλει να συμμετάσχει.
Επίσης το ΣΟΠΤ θα βγάλει σχετική ανακοίνωση για την απεργία και θα έρθει σε επαφή και συνεννόηση με τις άλλες συνδικαλιστικές επαγγελματικές οργανώσεις ακόμη και  των κομμάτων, καθώς και το Εργατικό κέντρο.
1ον. Για την περιφρούρηση της Απεργίας σε χώρους δύσκολους που δεν απεργούν.
2ον. Για ένα κοινό ψήφισμα ενότητας και πάλης εναντίον όλων αυτών σκοτεινών δυνάμεων που επεξεργάζονται στον αφανισμό και στην φτώχια του Έλληνα εργαζόμενου, της οικογενείας του και την διάλυση της   κοινωνικής συνοχής του.

Για την Ομοσπονδία ΕΒΕ Καλαμάτας και νομού Μεσσηνίας
Ο πρόεδρος  Θεόδωρος Μπαζίγος




NEWSLETTER