Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 21:18

Αναζήτηση λύσεων για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων 

Αναζήτηση λύσεων για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων 

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η πορεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, καθώς έχει μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις προς παραγωγούς και τράπεζες και αναζητείται λύση προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα. 

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε μια ακόμη γενική συνέλευση στην Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη της πόλης που ήταν κατάμεστη από κόσμο, όπου και συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις. Εγινε αναφορά στις προφορικές και γραπτές προτάσεις που έχουν φτάσει στο συνεταιρισμό από ενδιαφερόμενους και για πρώτη φορά έπεσε στο τραπέζι το ζήτημα πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του συνεταιρισμού, χωρίς όμως να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση. Οπως τονίστηκε, η αρχική πρόταση που υπήρχε για εμπορική συνεργασία και μόνο δεν προχώρησε. Από εκεί και πέρα αρκετοί εξέφρασαν την άποψη ότι ο συνεταιρισμός δεν θα πρέπει να πουληθεί, είτε ένα μέρος είτε στο σύνολό του, και θα πρέπει να αναζητηθεί λύση από τα ίδια τα μέλη του. 

Πάντως όλα βρίσκονται ακόμα σε επίπεδο συζητήσεων, ενώ έχει προγραμματιστεί νέα γενική συνέλευση για το τέλος του μήνα, καθώς οι οικονομικές πιέσεις είναι μεγάλες και η λύση πρέπει να αναζητηθεί άμεσα.

Κ.Μπ.