Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 20:41

Μια κολόνα της ΔΕΗ καθυστερεί τη διαπλάτυνση του κόμβου της Καλόγριας στη Στούπα

Η μεταφορά μιας κολόνας της ΔΕΗ καθυστερεί τη διαπλάτυνση του κόμβου της Καλόγριας στη Στούπα και την ολοκλήρωση της εργολαβίας βελτίωσης - συντήρησης της 1ης επαρχιακής οδού, στο τμήμα Στούπα - Αγιος Νίκων, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

Για το λόγο αυτό η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε την παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου που υλοποιείται με έκπτωση 50,09%, μέχρι τις 31 Μαΐου.

Στην εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας αναφέρεται ότι «κύριος λόγος της παράτασης είναι η κατασκευή της διαπλάτυνσης του κόμβου της Καλόγριας στη Στούπα, όπου πρέπει να μεταφερθεί ένας στύλος της ΔΕΗ. Για τη μεταφορά του στύλου μας έγινε γνωστό ότι το επικαιροποιημένο κόστος ανέρχεται στο ποσό των 1.857,71 ευρώ. Η χρηματοδότηση του ποσού αυτού εκλείπει, ενώ έχει γίνει το υπ’ αριθ. πρωτ. 5183/06-02-2017 έγγραφο από την υπηρεσία μας για την εξεύρεση πόρων, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η αποπληρωμή και κατά συνέπεια η μετατόπιση του στύλου της ΔΕΗ για να είναι δυνατή η κατασκευή της εν λόγω διαπλάτυνσης. Η πίστωση αυτή θα διατεθεί από το Πρόγραμμα Ιδίων Πόρων του 2017 που δεν έχει ακόμη εγκριθεί».