Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 13:03

Δημοπρασία για καντίνες και ομπρέλες σε παραλίες της Τριφυλίας

Δημοπρασία για καντίνες και ομπρέλες σε παραλίες της Τριφυλίας

Στις 31 Μαΐου θα γίνει η δημοπράτηση στο Δήμο Τριφυλίας για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού σε τρίτους με μίσθωμα για την λειτουργία καντινών, τοποθέτηση ομπρελών θαλάσσης και για θαλάσσια μέσα αναψυχής.

Αυτό αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του δήμου και εφόσον φυσικά τρέξουν οι σχετικές διαδικασίες που απαιτούνται. 

Οι θέσεις που θα δημοπρατηθούν είναι αυτές που ήδη έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός από τη θέση Στόμιο στη ΔΕ Φιλιατρών, καθώς ακόμη δεν έχει δοθεί η έγκριση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ενώ μόνο καντίνες και όχι ομπρέλες θα δημοπρατηθούν για τις θέσεις Βουνάκι, Αϊ-Γιαννάκης και Μπούκα (Ελαία), καθώς με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική απόφαση και την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ απαγορεύεται στην περιοχή Natura του Κυπαρισσιακού Κόλπου από τη Νέδα μέχρι το ρέμα Μπραζέρι η τοποθέτηση ομπρελών και επιχειρήσεων θαλάσσιας αναψυχής. Μάλιστα στις συγκεκριμένες θέσεις οι καντίνες θα πρέπει να μεταφερθούν και πιο ανατολικά σε σχέση με τα σημεία που δίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι υπόλοιπες θέσεις που περιλαμβάνουν και καντίνες και ομπρέλες είναι: Καρτελάς, Γιαννίτσαινα, Βλάχου, Σεργιάνι, Βρωμονέρι, Λαγκούβαρδος 1, Λαγκούβαρδος 2, Λαγκούβαρδος 3. Στην παραλία Μάτι (Χρυσή Αμμος) θα δοθεί θέση για ομπρέλες και για θαλάσσια μέσα αναψυχής, ενώ μια θέση για θαλάσσια μέσα αναψυχής θα δοθεί και στην παραλία του Λαγκούβαρδου. 

Κ.Μπ.