Τρίτη, 23 Μαϊος 2017 17:12

Ικανοποίηση στην Τριφυλία για την «Ελλάδος Γεύση»

Ικανοποίηση στην Τριφυλία για την «Ελλάδος Γεύση»

 

Αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις και με τη συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας ολοκληρώθηκε η έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Μάλιστα οι επισκέπτες το Σάββατο το απόγευμα είχαν την ευκαιρία να γευτούν λιχουδιές με προϊόντα της τριφυλιακής γης, ενώ πέρα από γνωστούς σεφ που μαγείρεψαν, τις μαγειρικές του ικανότητες δοκίμασε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας φτιάχνοντας ένα από τα πλέον παραδοσιακά φαγητά της περιοχής, κόκορα με ζυμαρικά. Εντυπωσιακά όμως για ακόμη μια χρονιά ήταν τα χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς αλλά και δρώμενα με αναφορά στο μάζεμα της ελιάς. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια συμμετείχαν ο Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου «Καλλιπάτειρα», ο Μορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του δήμου στην έκθεση ο κ. Κατσίβελας επισήμανε ότι ο δήμος παρουσίασε και πρόβαλε στην έκθεση τις δυνατότητες που έχει η περιοχή, οι πολιτιστικοί του φορείς, οι παραγωγοί, οι τυποποιητές και οι έμποροι. "Είναι μια προσπάθεια που συνεχίζεται" τόνισε, υπογραμμίζοντας πως σαν συμμετοχή κέρδισαν τις καλύτερες εντυπώσεις και πλέον έχει δημιουργηθεί μια ισχυρή ομάδα που προβάλλει από όλες τις πλευρές τον Δήμο Τριφυλίας. Κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια και επισήμανε ότι η παρουσία των πολιτιστικών συλλόγων της Τριφυλίας ήταν εξαιρετική.

Κ.Μπ.