Σάββατο, 27 Μαϊος 2017 09:18

Ζητούν αναστολή ΚΥΑ για χρήση αιγιαλού στην Καλαμάτα (βίντεο)

Ζητούν αναστολή ΚΥΑ για χρήση αιγιαλού στην Καλαμάτα (βίντεο)

Την αναστολή εφαρμογής της νέας ΚΥΑ για τη χρήση αιγιαλού, και την έναρξή της από την επόμενη χρονιά, ζητούν οι επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης του Δήμου Καλαμάτας.

Σε χθεσινή συνάντησή τους στο κατάστημα "Μύθος" στη Ναυαρίνου, μετά από συζήτηση κατέληξαν στο κοινό αίτημα για εφαρμογή της νέας ΚΥΑ από το Μάρτιο του 2018, καθώς η φετινή τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και ήδη έχουν ξοδέψει χρήματα για τις κατασκευές που έχουν κάνει. Συμφώνησαν, το Μάρτιο του επόμενου χρόνου, σε όποιον επαγγελματία δεν έχει συμμορφωθεί να επιβληθεί το τριπλάσιο πρόστιμο που προβλέπει η ΚΥΑ, σε σχέση με αυτά που πρέπει να πληρώσει για τη χρήση.

Οι επαγγελματίες, στην πλειοψηφία τους, αποδέχθηκαν ότι η νέα ΚΥΑ είναι στη σωστή κατεύθυνση και βάζει τάξη στην παραλία, όμως επεσήμαναν ότι υπήρξε καθυστέρηση και εκδόθηκε σε άκαιρη χρονική περίοδο.

Η πρόταση να ζητηθεί παράταση έως το Σεπτέμβριο για συμμόρφωση με τη νέα ΚΥΑ κρίθηκε ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί, γιατί τότε τα περισσότερα καταστήματα κλείνουν και δεν υπάρχει λόγος να κατασκευάσουν ξύλινες επιφάνειες, που θα καταστραφούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Ανδρέας Ζαγάκος, παρατήρησε ότι το αίτημα θα υποβληθεί στην κυβέρνηση, αλλά και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο Δήμο Καλαμάτας για στήριξη κι ενίσχυσή του. Σήμερα, μάλιστα, αντιπροσωπεία των επαγγελματιών αναμένεται να συναντηθεί με τους κυβερνητικούς βουλευτές της Μεσσηνίας, για να τους ενημερώσει και να ζητήσει την προώθηση του αιτήματος.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς και ο συντονιστής της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πολυχρονόπουλος.

Ο κ. Μαντάς είπε ότι η ΚΥΑ «είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι σε λάθος χρόνο και πρέπει να δοθεί παράταση». Ανέφερε ότι θα ζητήσει από τον περιφερειάρχη να κάνει παρέμβαση.

Ο κ. Πολυχρονόπουλος είπε ότι με την ΚΥΑ «υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση, βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση». Εκτίμησε, αναφερόμενος στο αίτημα της παράτασης, ότι «έχετε τεράστιες πιθανότητες να πετύχετε» και προέτρεψε για τη σημερινή συνάντηση με τους βουλευτές.

Γ.Σ.