Τρίτη, 30 Μαϊος 2017 18:43

Εσπερίδα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα 

Εσπερίδα με θέμα «Η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» διοργανώνουν την Παρασκευή στην Καλαμάτα

το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Η εκδήλωση ξεκινά στις 6 μ.μ. και θα γίνει στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου (Αριστομένους 95, Καλαμάτα). Kεντρικός ομιλητής θα είναι ο επιστημονικός διευθυντής ΙΝΕ ΓΣΕΕ και αναπληρωτής καθηγητής Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Αργείτης.

Στον ίδιο χώρο, από τις 11 π.μ., σε μια προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων, θα παρέχονται υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης καθώς και επαγγελματικής συμβουλευτικής. Επίσης, νομικοί του ΙΝΕ ΓΣΕΕ θα απαντούν σε ερωτήματα και προβληματισμούς που έχουν σχέση είτε με τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες, κ.λπ.) είτε με το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κ.λπ.). Παράλληλα, σύμβουλοι απασχόλησης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ θα επεξεργάζονται αιτήματα των εργαζομένων και των ανέργων στα ζητήματα της απασχόλησης καθώς και της επαγγελματικής ανάπτυξης και σταδιοδρομίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο σύμβουλο του Περιφερειακού Παραρτήματος της ΓΣΕΕ Θανάση Παπαδολιά στο τηλ. 2710 243345.