Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 16:34

Προσωρινός μειοδότης για την αναβάθμιση του φωτισμού στο Δήμο Καλαμάτας

Προσωρινός μειοδότης για την αναβάθμιση του φωτισμού στο Δήμο Καλαμάτας

Προσωρινός μειοδότης έχει αναδειχθεί στο διεθνή διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας, για την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, προϋπολογισμού 9.343.818 ευρώ ευρώ. Είναι η εταιρεία "Πρωτεύς" με ποσό 8.270.000 ευρώ, μαζί με το ΦΠΑ και την αναπροσαρμογή.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κληθεί από την επιτροπή διαγωνισμού του δήμου να καταθέσει τα δικαιολογητικά κατακύρωσης, ενώ το επόμενο βήμα είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου θα σταλεί το σχέδιο σύμβασης με όλη τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Να αναφέρουμε ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα μια ένσταση κατά του διαγωνισμού, κατά συγκεκριμένων οικονομικών όρων του από την εταιρεία "Καυκάς". Μετά από αναβολή έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στο δικαστήριο τον Οκτώβριο.

Στόχος του έργου, όπως έχει επισημανθεί, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η μείωση κόστους λειτουργίας, για τα επόμενα 10 χρόνια, τουλάχιστον. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, πηγή χρηματοδότησης του έργου είναι τα ανταποδοτικά τέλη της υπηρεσίας καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Η αναβάθμιση αφορά την παροχή υπηρεσιών για τη λειτουργία και συντήρηση του συστήματος οδοφωτισμού για 10 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης, με δυνατότητα παράτασης για 5 επιπλέον χρόνια. Προβλέπει την αντικατάσταση έως 14.737 τεμαχίων φωτιστικών σωμάτων μετά των αντίστοιχων λαμπτήρων φωτισμού. Η αναβάθμιση του συστήματος θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 24 μηνών κατά μέγιστο.

 

Γ.Σ.