Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 09:04

Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΤΕΕ: Να μη δεχτούν οι δήμοι την εργασιακή εφεδρεία

Γράφτηκε από την

 

Να αντιδράσουν στο μέτρο της εφεδρείας καλεί τους ΟΤΑ της Μεσσηνίας η τοπική νομαρχιακή επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση, ειδικά για τη Μεσσηνία, «στελέχη που σφράγισαν με την παρουσία τους ζητήματα υποδομών και προστασίας του περιβάλλοντος (βλ. ΔΕΥΑΚ), αλλά ιδιαίτερα και σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτιστικό και εθνικό πλούτο της χώρας (βλ. υπουργείο Πολιτισμού), καλούνται να αποχωρήσουν βίαια από τις υπηρεσίες τους».

Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΤΕΕ κάνει λόγο για μέτρο που εφαρμόζεται «χωρίς ηθικά, κοινωνικά και υπηρεσιακά κριτήρια και χωρίς αρχές, με βίαιο και ισοπεδωτικό τρόπο», με συνέπεια «όχι μόνο να αποδυναμώνεται το Δημόσιο, αλλά ακόμα και να διαλύονται αρκετές και σημαντικές υπηρεσίες του». Και παρατηρεί:

«Είναι απαράδεκτο τώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη έργα που θα συμβάλουν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη του νομού μας, που έχουν ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ όπως το τεράστιο έργο της Αρχαίας Μεσσήνης, το ανάκτορο του Νέστορα, η ανάδειξη με εντυπωσιακά αποτελέσματα της περιοχής της Αρχαίας Θουρίας και πολλών άλλων περιοχών στο νομό μας, να απομακρύνονται στελέχη που έχουν δώσει την ψυχή τους για αυτό τον πολύτιμο τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο πλούτο. Ανάλογα, όταν είναι σε έλλειψη η δημιουργία αρκετών βιολογικών σταθμών στο νομό μας να απομακρύνονται τα ελάχιστα στελέχη που υπάρχουν και έχουν εξειδικευτεί για την κατασκευή και την λειτουργία τους».

 


NEWSLETTER