Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 18:44

80.000 ευρώ για συντήρηση του δικτύου ΓΟΕΒ Παμίσου 

80.000 ευρώ για συντήρηση του δικτύου ΓΟΕΒ Παμίσου 

Συμπληρωματική πίστωση γύρω στα 80.000 ευρώ προγραμματίζει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, για το έργο επισκευής - συντήρησης του δικτύου άρδευσης ΓΟΕΒ Παμίσου, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ.

Πρόκειται για το έργο που υλοποιείται με έκπτωση 31,04% και αφορά την αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο του ΓΟΕΒ, που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 κι εξαιτίας των οποίων υπήρχαν προβλήματα άρδευσης σε πολλές καλλιέργειες. Οι παρεμβάσεις γίνονται σε κατεστραμμένα καναλέτα σε Αριοχώρι, Πήδημα, Αρι, Πιπερίτσα, Μεσσήνη, σε άλλα σημεία τοπικά και σε διώρυγες στην περιοχή της Μεσσήνης.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, τα χρήματα που προβλέφθηκαν αρχικά δεν έφθασαν για όλες τις στοιχειώδεις αποκαταστάσεις και με την επιπλέον πίστωση θα γίνει αποκατάσταση ζημιών σε μικρότερα καναλέτα που είχαν διαρροές, όπως και στην κεντρική διώρυγα, την Ανατολική Προσαγωγό Διώρυγα (ΑΠΔ).

Να αναφέρουμε ότι το έργο καθυστέρησε να ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να χαθεί ουσιαστικά η φετινή αρδευτική - καλλιεργητική περίοδος για ένα σημαντικό μέρος του Μεσσηνιακού κάμπου. Οι παραγωγοί της περιοχής περιμένουν να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες χωρίς άλλη καθυστέρηση, ώστε την επόμενη αρδευτική περίοδο να έχουν λυθεί τα πιο σοβαρά από τα προβλήματα του δικτύου του ΓΟΕΒ.

Γ.Σ.