Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011 21:48

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για την εορταστική κίνηση οι έμποροι της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Συγκρατημένα αισιόδοξοι για την εορταστική κίνηση οι έμποροι της Καλαμάτας

Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι έμποροι της Καλαμάτας, και πιστεύουν ότι την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο κόσμος θα βγει στα μαγαζιά για να ψωνίσει. Ηδη έχουν ξεκινήσει τις προσφορές και τις εκπτώσεις στο ταμείο, ενώ αναμένουν αύξηση της αγοραστικής κίνησης από την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτή την Πέμπτη ξεκινά μάλιστα το εορταστικό ωράριο, και την Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά.
Η Αγγελική Ζήρα θέλει να πιστεύει ότι η αγοραστική κίνηση θα κινηθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα ή "αν όχι στα ίδια τα περσινά, έστω λίγο λιγότερο" και δεν θα πέσει πολύ χαμηλά - γιατί όπως λέει "αν δεν δουλέψουμε και στις γιορτές...".
Η Νάντια Παπαδοπούλου αναφέρει ότι ως επαγγελματίας περιμένει "ό,τι περιμένουν όλοι: Να έχει ο κόσμος χρήματα για να ψωνίσει". Αλλωστε γιορτές έρχονται και "ελπίζουμε να έχει περισσότερη κίνηση".
Η Ιοκάστη Αλοίμονου περιμένει να αυξηθεί η κίνηση όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και "να ανταποκριθεί ο κόσμος στις καλές τιμές και τις προσφορές των καταστημάτων". Προσθέτει ότι "το πνεύμα των Χριστουγέννων θα αγγίξει τους καταναλωτές κι έτσι παρά την πίεση λόγω της οικονομικής κατάστασης θα κάνουν δώρα κι αγορές" - και καταλήγει ευχόμενη "χρόνια πολλά σε όλους!".
Η Χρύσα Καραμπατζάκη περιμένει να αυξηθούν οι πωλήσεις αν και "το κλίμα στην αγορά δεν είναι και το καλύτερο". Γι' αυτό άλλωστε λέει πως "οι έμποροι συμμεριζόμαστε τις δυσκολίες που περνάει όλος ο κόσμος κι έχουμε ρίξει τις τιμές κρατώντας την ποιότητα". Σημειώνει ότι "ο κόσμος θέλει να ξέρει ότι αυτό που αγοράζει αξίζει" κι εύχεται "υγεία, ευτυχία... και μακάρι ο κόσμος να βγει για να δει βιτρίνες και να ψωνίσει".
Η Χριστίνα Βλάσση λέει: "Τα πράγματα στην αγορά είναι δύσκολα αλλά ευτυχώς αρχίζει μια κινητικότητα. Κάποια δωράκια έχουν ξεκινήσει και τα παίρνουν". Αναμένει "ο κόσμος να μπει στο πνεύμα των Χριστουγέννων, κι από την επόμενη εβδομάδα να βγει για τα ψώνια του". Ωστόσο αναρωτιέται αν μια εβδομάδα που θα κινηθεί η αγορά αρκεί για να αυξηθεί ο τζίρος των καταστημάτων.
Ο Θεόφιλος Παπουλάκος πιστεύει ότι "θα κινηθούν τα πράγματα στην αγορά ενόψει των γιορτών". Οπως λέει, "οι επιχειρηματίες θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι ένα μικρό δωράκι όλοι θα το πάρουν για τους αγαπημένους τους".
Η Δήμητρα Μητσέα μας λέει ότι οι έμποροι προσβλέπουν στην απόδοση των εορταστικών προσφορών και τονίζει ότι "έχουμε κατεβάσει τις τιμές μας κι ελπίζουμε να ανταποκριθεί ο κόσμος και να ψωνίσει". Σημειώνει επίσης ότι η ίδια αλλά και άλλοι συνάδελφοί της στρέφονται πλέον "στα ελληνικά προϊόντα και υφάσματα, που και καλές τιμές έχουν αλλά και καλή ποιότητα - που είναι εξάλλου και το ζητούμενο στις μέρες μας".
Η Αντωνία Σαΐτη περιμένει αύξηση στην κίνηση "από τις 15 του μήνα και μετά", και αυτό είναι άλλωστε που "μας κρατάει αισιόδοξους ότι η αγορά θα κινηθεί". Προσθέτει ότι τον υπόλοιπο καιρό "ο κόσμος δεν κυκλοφορεί όπως παλιά, για να πεις ότι κάποιος περνά και βλέπει κάτι στη βιτρίνα για να το αγοράσει". Οπότε με τις γιορτές και την αύξηση της κίνησης ευελπιστεί ότι ο κόσμος θα μπει και στα μαγαζιά.
Η Αννα Γκερμπεσιώτη παρατηρεί ότι ο κόσμος "μπαίνει στο μαγαζί, κοιτάει, ρωτάει, αλλά προς το παρόν δεν αγοράζει". Οπως αναφέρει "οι καταναλωτές δεν έχουν το ίδιο περίσσευμα των χρημάτων όπως παλιά", γι' αυτό οι έμποροι "κάνουμε καλές τιμές κι εκπτώσεις και είμαστε αισιόδοξοι ότι κάτι θα κάνουμε στις γιορτές".


NEWSLETTER