Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011 23:32

Συνέδριο για τον τουρισμό, τη μεταποίηση και τις εξαγωγές από την "Εξπρές"

Γράφτηκε από την

Τρεις τομείς αιχμής για την τοπική οικονομία της Μεσσηνίας -δηλαδή ο τουρισμός, η μεταποίηση και οι εξαγωγές- θα τεθούν σήμερα επί τάπητος με ζητούμενο την αποφυγή των επιπτώσεων της κρίσης, μέσα από εισηγήσεις επίλεκτων ομιλητών κατά τη διάρκεια της συνεδριακής εκδήλωσης που διοργανώνει η οικονομική εφημερίδα «Εξπρές» στο ξενοδοχείο «Elite» της Καλαμάτας, με ώρα έναρξης τις 6 μ.μ.
Η εκδήλωση, που αναμένεται με έκδηλο ενδιαφέρον από τον επιχειρηματικό κόσμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας καθώς διεξάγεται σε μία κρίσιμη περίοδο για την οικονομία, θα δώσει την ευκαιρία να αναλυθούν και να απαντηθούν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον παραγωγικό κόσμο στη δεδομένη οικονομική συγκυρία.
Το θέμα της συνεδριακής εκδήλωσης είναι «Τουρισμός, μεταποίηση και εξαγωγές στο νέο οικονομικό περιβάλλον - Διαχείριση της κρίσης και αποφυγή επιπτώσεων» και τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου. Καθοριστική συμβολή στη διεξαγωγή της έχουν οι συνδιοργανωτές και οι χορηγοί, που είναι ο Δήμος Καλαμάτας, το ξενοδοχείο «Elite», η Οινομεσσηνιακή, η Συκική, η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, το «Ταλαγάνι», η «Real Insurance» και η «Arte Creative Team».
Μετά την προσφώνηση των διοργανωτών, την παρουσίαση του θέματος και τους εναρκτήριους χαιρετισμούς από εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και άλλων τοπικών φορέων, οι εργασίες θα εξελιχθούν σε τρεις ενότητες.
Συγκεκριμένα, στην πρώτη ενότητα, για τον τουρισμό εισηγητές θα είναι οι Γιώργος Τελώνης, πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Σπύρος Λαγωνικάκος, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, και Νίκος Κατσικερός, αντιπρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε..
Στην δεύτερη ενότητα, για τη μεταποίηση και τα προϊόντα της αγροτικής οικονομίας οι Δημήτρης Καραγιάννης, regional manager εταιρίας ερευνών DATA RC, Αθανάσιος Τσαγκανός λέκτωρ Χρηματοοικονομικών Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πάτρας, Μάριος Πραπόπουλος, μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος.
Και στην τρίτη ενότητα, για τις εξαγωγές, εισηγητές θα είναι οι Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, Ηλίας Κανάκης, πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου, Πέτρος Γρουμπός, καθηγητής Πανεπιστημίου Πάτρας.
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην ανοικτή συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις, να κατατεθούν εκτιμήσεις και προβληματισμοί και να απαντηθούν διάφορα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις. Τέλος, επισημαίνεται ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης, η «Εξπρές» θα απονείμει τιμητική διάκριση σε νέο αγρότη - επιχειρηματία για την επιτυχημένη προσαρμογή στις σύγχρονες τάσεις καλλιέργειας, με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και την παραγωγή προϊόντων ολοκληρωμένης διαχείρισης.


NEWSLETTER