Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 15:21

«Ποικιλιακά κρασιά Καλλιγά» από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

Γράφτηκε από την
«Ποικιλιακά κρασιά Καλλιγά»  από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.




Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε., παρουσιάζει με περηφάνια την πιο premium σειρά κρασιών της «Ποικιλιακά Καλλιγά» που αντιπροσωπεύει επάξια τις ελληνικές αλλά και τις διασημότερες διεθνείς ποικιλίες.

Η σειρά αποτελείται από 6 συνολικά κρασιά: δύο Λευκά, ένα Ροζέ και τρία Ερυθρά. Σε όλες τις ετικέτες, δίπλα στο ιστορικό όνομα «Καλλιγά», αναγράφεται η Ποικιλία Προέλευσής τους.  Εξαίρεση αποτελεί το Ροζέ κρασί της σειράς «Μελισσόμαντρα», το οποίο έχει το δικό του μοναδικό όνομα.

Τα άλλα πέντε «Ποικιλιακά Καλλιγά» εκπροσωπούν επάξια τους καρπούς  των ελληνικών αμπελώνων. Δύο από τις καλύτερες ελληνικές ποικιλίες Μοσχοφίλερο – Αγιωργίτικο, καθώς και τρεις από τις διασημότερες διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται και στην Ελλάδα Chardonnay, Cabernet Sauvignon και Μerlot συμπληρώνουν την γκάμα των «Ποικιλιακών Καλλιγά».

Η σειρά καλύπτει την ανάγκη σας για την παρουσίαση ενός αρμονικού, υψηλής ποιότητας κρασιού για το καθημερινό ή και το γιορταστικό τραπέζι σας, ενώ παράλληλα σας βγάζει «ασπροπρόσωπους» στα αγαπημένα σας πρόσωπα -σαν δώρο, ένα premium, ελληνικό και πάνω από όλα πλούσιο σε γεύση κρασί. Επιλέξτε, λοιπόν ανάμεσα στα εξής:

Calliga Μοσχοφίλερo από τη Μαντινεία, με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Λευκό κρασί με ανοιχτόχρωμο λαμπερό χρώμα, λεπτό, έντονο ποικιλιακό άρωμα, ζωηρό και φρουτώδες στη γεύση. Συνοδεύει αρμονικά ψάρια και θαλασσινά, άσπρα κρέατα και ζυμαρικά με λευκές σάλτσες.

Calliga Αγιωργίτικο από τη Νεμέα, με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Κρασί με λαμπερό ρουμπινί βαθυκόκκινο χρώμα, βιολετιές ανταύγειες, πλούσιο άρωμα, και απαλή γεμάτη γεύση. Συνοδεύει αρμονικά κόκκινα κρεατικά, κυνήγι, αλλαντικά και πικάντικα τυριά, καθώς και μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες.

Calliga Chardonnay από τις Πλαγιές Αιγιάλειας, με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Κρασί με χρώμα λευκοκίτρινο, διαυγές. Γεύση μεστή, λιπαρή, πλήρης και απολαυστική, γεμίζει το στόμα με αίσθηση φρεσκάδας ανοιξιάτικων λουλουδιών. Συνοδεύει αρμονικά όλα τα ψάρια και θαλασσινά, σαλάτες και ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, καθώς και πίτσες vegetarian χωρίς αλλαντικά.

Calliga Merlot από από τη Στερεά Ελλάδα, με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Κρασί με ρουμπινί, βαθυκόκκινο χρώμα, και άρωμα χαρακτηριστικό της ποικιλίας Merlot. Η πλούσια γεύση του συνοδεύει αρμονικά κρεατικά στη σχάρα, κίτρινα τυριά, μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες, λουκάνικα.

Calliga Mελισσόμαντρα από τη Στερεά Ελλάδα με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, χαρακτηρίζεται από λαμπερό ρουμπινί χρώμα και φρέσκο φρουτώδες άρωμα που οφείλεται στην αρμονική συνύπαρξη των διεθνών και πολύ αγαπημένων ποικιλιών Grenache και Syrah. Το ιδανικό αυτό πάντρεμα προσεκτικά διαλεγμένων σταφυλιών και ο αρωματικός συνδυασμός ανθών γαρδένιας και τριαντάφυλλου χαρίζουν στη Μελισσόμανδρα Calliga ξεχωριστό χαρακτήρα και γεύση. Τόνοι μελιού και γλυκιάς καραμέλας συνθέτουν τη γλυκόπιοτη επίγευση του. Συνοδεύει θαυμάσια πίτσες, ζυμαρικά, άσπρα κρέατα, αλλά και φρούτα ή γλυκά σαν επιδόρπιο.

Calliga Cabernet από τη Στερεά Ελλάδα, με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Κρασί βαθυκόκκινο πορφυρό χρώμα και άρωμα χαρακτηριστικό της ποικιλίας του Cabernet Sauvignon και του Syrah. Αφήνει σαφές αποτύπωμα παλαίωσης και άρωμα βανίλιας. Συνδυάζεται άριστα με κρεατικά στη σχάρα, κυνήγι και ώριμα τυριά, καθώς και κάθε πιάτο με κόκκινες σάλτσες

HYPERLINK "http://www.greek-wine-cellars.com" www.greek-wine-cellars.com

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε:
BEYOND COMMUNICATIONS, Αρτέμιδος 1β, 15342 Αγ. Παρασκευή, Αθήνα
Βάσω Τσούνη Τηλ: 2106014317, κιν: 6977447004, vtsouni@beyondcommunications.gr
Μαίρη Μαρίπα  Tηλ: 210 6014466, κιν.: 6945467076, HYPERLINK "mailto:maripa@beyondcommunications.gr"maripa@beyondcommunications.gr






Προφίλ

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παραγωγής κρασιού με ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα σε 32 χώρες της υφηλίου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εδραίωση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού διεθνώς.
Η εταιρία παράγει όλων των τύπων επώνυμα ελληνικά κρασιά σε διάφορες συσκευασίες, τα οποία δημιουργεί στα Οινοποιεία της σε όλη την Ελλάδα και τα οποία συσκευάζονται στα εμφιαλωτήρια της στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου είναι και η έδρα της εταιρίας. 
Όλα τα οινικά προϊόντα της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων αποτελούν περήφανους πρεσβευτές της ελληνικής γης, του έλληνα αμπελουργού και της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, καθώς καλύπτουν άξια τις γευστικές απαιτήσεις των πολιτών του κόσμου, με σημαντικές σειρές κρασιών που έχουν κερδίσει τη σταθερή προτίμησή τους:

Την αγαπημένη σειρά κρασιών Apelia, πρώτη σε κατανάλωση στα ελληνικά σπίτια. Αποτελείται από 5 τύπους φρέσκων κρασιών τρέχουσας εσοδείας: Τα τρία Ξηρά,  τα    Apelia Λευκό, Apelia Ροζέ και Apelia Ερυθρό και τα δύο ημίγλυκα, το  Apelia Black Label (Ερυθρός Ημίγλυκος) και το Apelia Gold Label (Λευκός ημίγλυκος).

Τα περίφημα  «Ποικιλιακά Λουλούδια» από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες: Μοσχοφίλερο Μαντινείας, Αγιωργίτικο Νεμέας, Ασύρτικο Σαντορίνης, Αθήρι από την Ροδο, Κοτσιφάλι από την Κρήτη, Ροδίτη και Σαββατιανό από την Βοιωτία όπως και τα διεθνή Cabernet Sauvignon και Grenache από αμπελώνες της Στερεάς Ελλάδας.

Την πολυβραβευμένη διεθνώς σειρά KOUROS με 3 ετικέτες: Kouros Patras, Kouros Nemeas και Kouros Imiglikos Nemea.

Την αγαπημένη στους Ευρωπαίους σειρά VIN DE CRETE Κρητικός οίνος Λευκός, Ροζέ και Ερυθρός.

Την αγαπημένη εδώ και 30 χρόνια σειρά κρασιών ΚΑΛΛΙΓΑ (CALLIGA WINES), με μια σειρά προιόντων : Calliga Blanc, Calliga Rose Sec και Demi Sec, Calliga Rubis , Calliga Montenero αλλά και τα Ποικιλιακά Καλλιγά όπως το Μοσχοφίλερο, το Αγιωργίτικο, και τα «διεθνή» Calliga Chardonnay, Cabernet Sauvignon και Merlot.

Την Νο 1 σε πωλήσεις ελληνική ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

Το Νο 1 σε πωλήσεις ελληνικό κρασί στα Γερμανικά Σούπερ Μάρκετς, το ΝΕΜΕΑ IΜIGLIKOS. 

Τη δημοφιλή σε όλους τους ξένους επισκέπτες της Ελλάδας σειρά κρασιών AEGEAN ISLANDS


Αλλά και την παραδοσιακή Ρετσίνα Κουρτάκη, Νο 1 σε εξαγωγές ελληνική ρετσίνα.

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. μέσα από τις μοντέρνες υποδομές των οινοποιείων τους και με την χρήση σύγχρονων μεθόδων παραγωγής και οινοποίησης εξασφαλίζει στους καταναλωτές την απόλυτη οινική εμπειρία προσφέροντας αυθεντικά και ποιοτικά κρασιά.
Τα κατά τόπους οινοποιεία της εταιρίας, άλλα ιδιόκτητα και άλλα συνεργαζόμενα, παραλαμβάνουν σταφύλια από τις αντίστοιχες αμπελοοινικές ζώνες, αξιοποιώντας στο έπακρο τον σύνθετο ποικιλιακό πλούτο του ελληνικού αμπελώνα. Το πάτημα των σταφυλιών και η οινοποίηση των κρασιών γίνεται εκεί, στην Ριτσώνα Βοιωτίας (ποικιλίες Σαββατιανό, Cabernet, Syrah, Grenache), στη Νεμέα (Αγιωργίτικο), στην Πάτρα (Ροδίτης, Chardonnay, Sauvignon Blanc), στην Μαντινεία της Τρίπολης (Μοσχοφίλερο), στο Ηράκλειο Κρήτης (Βιλάνα, Αθήρι, Κοτσιφάλι), στην Ρόδο (Αθήρι).

Στην συνέχεια τα κρασιά μεταφέρονται στο υπερσύγχρονο κεντρικό οινοποιείο της εταιρίας στη Ριτσώνα Βοιωτίας, για τις τελικές τους επεξεργασίες και την φύλαξη, ή την παλαίωσή τους. Από κει, όταν έρθει η στιγμή της εμφιάλωσης, μεταφέρονται στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου γίνεται η εμφιάλωση και η τελική συσκευασία των προϊόντων.
Εκτός από την εμφιάλωση και την συσκευασία, η καρδιά της εταιρίας χτυπά στο Μαρκόπουλο Αττικής. Εκεί είναι η έδρα της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, οι διοικητικές της υπηρεσίες και από εκεί γίνεται η διάθεση και διακίνηση των προϊόντων προς την εγχώρια αγορά και το εξωτερικό. Η εταιρία, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής της διαδικασίας, ακολουθεί τα υψηλότερα ποιοτικά standards που απαιτούνται διεθνώς. Έτσι, εκτός από τα συνήθη ISO και HΑCCP, η εταιρία κατέχει και πιστοποίηση κατά IFS (International Food Standard) στην υψηλότατη απαιτούμενη βαθμίδα (Higher Level), γεγονός που της διασφαλίζει την επιτυχημένη διεθνή πορεία.
Πέρα από τα κρασιά δικής της παραγωγής η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε θέλησε τα τελευταία χρόνια να διευρύνει την γκάμα της με νέες προτάσεις προς τους έλληνες και ξένους καταναλωτές.
Έτσι προχώρησε σε εταιρική και εμπορική συμφωνία με τον Άγγελο Ρούβαλη που αφορά στην διακίνηση των προϊόντων του στην ελληνική και διεθνή αγορά.
Ο Άγγελος Ρούβαλης, σημερινός Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), οινολόγος και οινοποιός, έχει το οινοποιείο του στους λόφους πάνω από το Αίγιο και δραστηριοποιείται αξιοποιώντας περίτεχνα τους μοναδικούς στον κόσμο αμπελώνες των πλαγιών της Αιγιαλείας. Τα κρασιά του, περιορισμένης παραγωγής ως προς τις ποσότητες, αναγνωρίζονται ως πολύ υψηλής ποιότητας και έχουν κερδίσει την προτίμηση των απαιτητικών: Το φημισμένο «Ασπρολίθι», η δυναμική σειρά κρασιών «Μικρός Βοριάς» (φρέσκα φρουτώδη ποικιλιακά κρασιά) και οι οίνοι μακρόχρονης παλαίωσης «Ιανός» αποτελούν σήμερα τις υψηλές οινικές δημιουργίες του Άγγελου Ρούβαλη.
Από τις αρχές του 2010 η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. προχώρησε σε συνεργασία με τον παραγωγό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, «άρχοντα της απόσταξης» αλλά και άξιο εκπρόσωπο του Μακεδονικού αμπελώνα, εμπλουτίζοντας τη γκάμα τους με τα παραδοσιακά αποστάγματα ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) αλλά και με τα βιολογικά, ποιοτικά κρασιά από το Κτήμα του.
Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, με βαθιά γνώση της απόσταξης -κληρονομιά της τέχνης από την οικογένεια του που δραστηριοποιούταν από το 1875- ξεκίνησε το 1970 με απαράμιλλο ζήλο την δημιουργία ενός Οικολογικού Πάρκου 500 στρεμμάτων στις Πλαγιές Βερτίσκου στα Βόρεια της Θεσσαλονίκης. Σήμερα το περίφημο «Κτήμα ‘Οσσας Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου» διαθέτει 264 στρέμματα Βιολογικού Αμπελώνα, σύγχρονο Οινοποιείο και Εμφιαλωτήριο, ενώ οι χώροι του Πάρκου – όλοι επισκέψιμοι – καθιστούν το Κτήμα ως έναν από τους πιο άξιους εκπροσώπους των Δρόμων του Κρασιού της Μακεδονίας. Τα Βιολογικά Κρασιά του Κτήματος θεωρούνται σπάνια και χαρισματικά, αντιπροσωπευτικά του Μακεδονικού Αμπελώνα.

Πέρα όμως από αυτές τις στρατηγικές επιλογές της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε., η ελληνική εταιρία ζει και κινείται στην διεθνή αγορά. Η έννοια της παγκοσμιοποίησης ενδυναμώνεται κάθε μέρα και περισσότερο. Γι’ αυτό η εταιρία επέλεξε τον δρόμο της στρατηγικής συμφωνίας και εμπορικής συνεργασίας με την Νο1 Γαλλική Εταιρία παραγωγής και διακίνησης κρασιών, την GRAND CHAIS DE FRANCE.
H GCF διαθέτει στην παγκόσμια αγορά πάνω από 420 εκατ. φιάλες γαλλικού κρασιού τον χρόνο και επέλεξε η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. για την διακίνηση των κρασιών της στην Ελληνική αγορά. Πρόκειται για μια εμπορική συνέργεια που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2010 και η οποία τιμά την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων ανοίγοντας νέους δρόμους και προοπτικές για μία 100% ελληνική εταιρία παραγωγής και εμπορίας κρασιού που έχει μάθει να κοιτά τον διεθνή ανταγωνισμό κατάματα.  Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.  διακινεί τη διάσημη σειρά J.P. CHENET με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των φιαλών της (ελαφριά κυρτωμένος λαιμός).
Η υψηλή δυναμική της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων διακρίνεται μέσα από το χτίσιμο στρατηγικών συνεργασιών με διακεκριμένα ονόματα-εταιρείες του οινικού κλάδου αλλά και των ποτών, αποδεικνύοντας την «εξωστρεφή» φιλοσοφία της εταιρείας και τον διαχρονικό της στόχο για την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων.
Σήμερα είναι η πλέον ανερχόμενη οινική εταιρεία, ανάμεσα στις 20 πιο μεγάλες εταιρείες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών.










NEWSLETTER