Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 14:41

Ο ΕΚ Αρκαδίας καταγγέλει την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας

Γράφτηκε από την

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας καταγγέλλει την ανάλγητη, αντικοινωνική, αντιαναπτυξιακή απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το Οργανισμό Εργατικής Εστίας και τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.
Δύο Οργανισμούς οι οποίοι στηρίζουν  μέσω των προγραμμάτων τους , τα οποία χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων – εργοδοτών χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε ένα ευρώ, χιλιάδες οικογένειες χαμηλόμισθων αλλά και την μικρομεσαία αγορά.

Οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους Οργανισμούς αλλά και οι εργαζόμενοι που εξαρτούν την εργασία τους από τη λειτουργία αυτών των Οργανισμών αντικρίζουν την ανεργία.

Το κοινωνικό έργο εξαφανίζεται  ( εργατικές κατοικίες, επιδότηση ενοικίου, χορήγηση δανείων, βρεφονηπιακοί σταθμοί , κοινωνικός τουρισμός, πολιτιστικές εκδηλώσεις).

Για το Νομό μας η κατάργηση των ΟΕΕ – ΟΕΚ σημαίνει:
·        Περαιτέρω στέγνωμα της αγοράς
·        Αβεβαιότητα για τις 12 εργατικές κατοικίες στο Λεωνίδιο, για τα 12 διαμερίσματα στην Τρίπολη, για το οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Τρίπολη ( το οποίο έχει αγοραστεί από τις εισφορές των εργαζομένων – συνταξιούχων και εργοδοτών).

Φτάνει πια με τις αντεργατικές πολιτικές.
·        Με πιο δικαίωμα τους καταργούν.
·        Με πιο δικαίωμα 2 δις της Εργατικής Κατοικίας και 1 δις της Εργατικής Εστίας μεταφέρονται στους τοκογλύφους δανειστές.
·        Με πιο δικαίωμα 750 εκατ. αποθεματικό των Οργανισμών θα μεταφερθούν στους τοκογλύφους.
·        Με πιο δικαίωμα 200 ακίνητα των Οργανισμών αυτών σε όλη τη χώρα θα πάνε σαν εγγύηση στους δανειστές μας.

Ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός είναι ΝΤΡΟΠΗ.

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας είναι δίπλα στους εργαζόμενους , δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που δοκιμάζεται από την αντεργατική – αντικοινωνική – αντιαναπτυξιακή πολιτική Κυβέρνησης και ΤΡΟΪΚΑΣ.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Εργασίας να σταματήσει την πολιτική της ντροπής.


Απαιτούμε τη συνέχιση της λειτουργίας των Οργανισμών , τα δικά μας χρήματα δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να τα κλέβει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους , συνταξιούχους, , νέους, άνεργους, μικρομεσαίους, καταστηματάρχες, ελεύθερους επαγγελματίες , μη έχοντες και κατέχοντες  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-2-2012 και ώρα 5.30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πολιτική να γυρίσουμε σελίδα να δώσουμε ελπίδα.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ                                           ΛΕΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
NEWSLETTER