Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 18:30

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. συμμετέχει στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση Prowein 2012

Γράφτηκε από την

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε., η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παραγωγής οίνου, δίνει σημαντικό παρόν στη μεγαλύτερη διεθνή εμπορική έκθεση για τη βιομηχανία οίνων και οινοπνευματωδών που πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Η έκθεση Prowein αποτελεί τη μοναδική εκδήλωση σε παγκόσμιο επίπεδο που προσφέρει μια τέτοια συνολική επισκόπηση των διεθνών προσφορών οίνων και οινοπνευματωδών ποτών για το εμπόριο και τα τρόφιμα υπηρεσιών, ενώ η συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών καθιστούν σαφές πως η χώρα μας αποτελεί σημαντικό τμήμα της παγκόσμιας αγοράς των οινοπνευματωδών.
Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. προσφέρει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες αλλά και στους καταναλωτές να γευτούν από την πλούσια γκάμα της μεταξύ άλλων: τους βραβευμένους οίνους των σειρών Ποικιλιακά Λουλούδια, Apelia, Καλλιγά, τις δημιουργίες οίνου του Άγγελου Ρούβαλη, Ασπρολίθι, Μικρός Βοριάς, Ιανός καθώς και τα premium αποστάγματα «ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ» του μύστη της απόσταξης Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου.
HYPERLINK "http://www.greek-wine-cellars.com" www.greek-wine-cellars.com

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε:
BEYOND COMMUNICATIONS, Αρτέμιδος 1β, 15342 Αγ. Παρασκευή, Αθήνα
Βασιλική Τσούνη Τηλ: 2106014317, κιν: 6977447004, vtsouni@beyondcommunications.gr
Μαίρη Μαρίπα  Tηλ: 210 6014466, κιν.: 6945467076,  HYPERLINK "mailto:maripa@beyondcommunications.gr" maripa@beyondcommunications.grΠΡΟΦΙΛ
Τα Ελληνικά Κελλάρια Οίνων είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παραγωγής κρασιού με ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 30 χώρες της υφηλίου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εδραίωση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού διεθνώς.

Η εταιρία παράγει όλων των τύπων επώνυμα ελληνικά κρασιά σε διάφορες συσκευασίες, τα οποία δημιουργεί στα Οινοποιεία της σε όλη την Ελλάδα και τα οποία συσκευάζονται στα εμφιαλωτήρια της στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου είναι και η έδρα της εταιρίας. 

Όλα τα οινικά προϊόντα της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων αποτελούν περήφανους πρεσβευτές της ελληνικής γης, του έλληνα αμπελουργού και της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, καλύπτοντας επάξια τις απαιτήσεις του σημερινού παγκόσμιου καταναλωτή

Οι σημαντικότερες σειρές κρασιών της εταιρίας είναι οι εξής:

Η αγαπημένη σειρά κρασιών Apelia, πρώτη σε κατανάλωση στα ελληνικά σπίτια. Αποτελείται από 5 τύπους φρέσκων κρασιών τρέχουσας εσοδείας: Τα τρία Ξηρά,  τα    Apelia Λευκό, Apelia Ροζέ και Apelia Ερυθρό και τα δύο ημίγλυκα, το  Apelia Black Label (Ερυθρός Ημίγλυκος) και το Apelia Gold Label (Λευκός ημίγλυκος).

Τα περίφημα  «Ποικιλιακά Λουλούδια» από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες: Μοσχοφίλερο Μαντινείας, Αγιωργίτικο Νεμέας, Ασύρτικο Σαντορίνης, Αθήρι από την Ροδο, Κοτσιφάλι από την Κρήτη, Ροδίτη και Σαββατιανό από την Βοιωτία όπως και τα διεθνή Cabernet Sauvignon και Grenache από αμπελώνες της Στερεάς Ελλάδας.

Η πολυβραβευμένη διεθνώς σειρά KOUROS με 3 ετικέτες: Kouros Patras, Kouros Nemeas και Kouros Imiglikos Nemea.

Η αγαπημένη στους Ευρωπαίους σειρά VIN DE CRETE Κρητικός οίνος Λευκός, Ροζέ και Ερυθρός.

Η αγαπημένη εδώ και 30 χρόνια σειρά κρασιών ΚΑΛΛΙΓΑ (CALLIGA WINES), με μια σειρά προιόντων : Calliga Blanc, Calliga Rose Sec και Demi Sec, Calliga Rubis , Calliga Montenero αλλά και τα Ποικιλιακά Καλλιγά όπως το Μοσχοφίλερο, το Αγιωργίτικο, και τα «διεθνή» Calliga Chardonnay, Cabernet Sauvignon και Merlot.

Η Νο 1 σε πωλήσεις ελληνική ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

Το Νο 1 σε πωλήσεις ελληνικό κρασί στα Γερμανικά Σούπερ Μάρκετς, το ΝΕΜΕΑ IΜIGLIKOS. 


Η δημοφιλή σε όλους τους ξένους επισκέπτες της Ελλάδας σειρά κρασιών AEGEAN ISLANDS

Αλλά και η παραδοσιακή Ρετσίνα Κουρτάκη, Νο 1 σε εξαγωγές ελληνική ρετσίνα.

Τα Ελληνικά Κελλάρια Οίνων μέσα από τις μοντέρνες υποδομές των οινοποιείων τους και με την χρήση σύγχρονων μεθόδων παραγωγής και οινοποίησης εξασφαλίζουν στους καταναλωτές την απόλυτη οινική εμπειρία προσφέροντας αυθεντικά και ποιοτικά κρασιά.

Τα κατά τόπους οινοποιεία της εταιρίας, άλλα ιδιόκτητα και άλλα συνεργαζόμενα, παραλαμβάνουν σταφύλια από τις αντίστοιχες αμπελοοινικές ζώνες, αξιοποιώντας στο έπακρο τον σύνθετο ποικιλιακό πλούτο του ελληνικού αμπελώνα. Το πάτημα των σταφυλιών και η οινοποίηση των κρασιών γίνεται εκεί, στην Ριτσώνα Βοιωτίας (ποικιλίες Σαββατιανό, Cabernet, Syrah, Grenache), στη Νεμέα (Αγιωργίτικο), στην Πάτρα (Ροδίτης, Chardonnay, Sauvignon Blanc), στην Μαντινεία της Τρίπολης (Μοσχοφίλερο), στο Ηράκλειο Κρήτης (Βιλάνα, Αθήρι, Κοτσιφάλι), στην Ρόδο (Αθήρι).

Στην συνέχεια τα κρασιά μεταφέρονται στο υπερσύγχρονο κεντρικό οινοποιείο της εταιρίας στη Ριτσώνα Βοιωτίας, για τις τελικές τους επεξεργασίες και την φύλαξη, ή την παλαίωσή τους. Από κει, όταν έρθει η στιγμή της εμφιάλωσης, μεταφέρονται στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου γίνεται η εμφιάλωση και η τελική συσκευασία των προϊόντων.

Εκτός από την εμφιάλωση και την συσκευασία, η καρδιά της εταιρίας χτυπά στο Μαρκόπουλο Αττικής. Εκεί είναι η έδρα της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, οι διοικητικές της υπηρεσίες και από εκεί γίνεται η διάθεση και διακίνηση των προϊόντων προς την εγχώρια αγορά και το εξωτερικό. Η εταιρία, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής της διαδικασίας, ακολουθεί τα υψηλότερα ποιοτικά standards που απαιτούνται διεθνώς. Έτσι, εκτός από τα συνήθη ISO και HΑCCP, η εταιρία κατέχει και πιστοποίηση κατά IFS (International Food Standard) στην υψηλότατη απαιτούμενη βαθμίδα (Higher Level), γεγονός που της διασφαλίζει την επιτυχημένη διεθνή πορεία.

Πέρα από τα κρασιά δικής τους παραγωγής τα Ελληνικά Κελλάρια Οίνων θέλησαν τα τελευταία χρόνια να διευρύνουν την γκάμα τους με νέες προτάσεις προς τους έλληνες και ξένους καταναλωτές.

Έτσι προχώρησαν σε εταιρική και εμπορική συμφωνία με τον Άγγελο Ρούβαλη που αφορά στην διακίνηση των προϊόντων του στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Ο Άγγελος Ρούβαλης, σημερινός Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), οινολόγος και οινοποιός, έχει το οινοποιείο του στους λόφους πάνω από το Αίγιο και δραστηριοποιείται αξιοποιώντας περίτεχνα τους μοναδικούς στον κόσμο αμπελώνες των πλαγιών της Αιγιαλείας. Τα κρασιά του, περιορισμένης παραγωγής ως προς τις ποσότητες, αναγνωρίζονται ως πολύ υψηλής ποιότητας και έχουν κερδίσει την προτίμηση των απαιτητικών: Το φημισμένο «Ασπρολίθι», η δυναμική σειρά κρασιών «Μικρός Βοριάς» (φρέσκα φρουτώδη ποικιλιακά
κρασιά) και οι οίνοι μακρόχρονης παλαίωσης «Ιανός» αποτελούν σήμερα τις υψηλές οινικές δημιουργίες του Άγγελου Ρούβαλη.

Από τις αρχές του 2010 τα Ελληνικά Κελλάρια Οίνων προχώρησαν σε συνεργασία με τον παραγωγό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, «άρχοντα της απόσταξης» αλλά και άξιο εκπρόσωπο του Μακεδονικού αμπελώνα, εμπλουτίζοντας τη γκάμα τους με τα παραδοσιακά αποστάγματα ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) αλλά και με τα βιολογικά, ποιοτικά κρασιά από το Κτήμα του.

Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, με βαθιά γνώση της απόσταξης -κληρονομιά της τέχνης από την οικογένεια του που δραστηριοποιούταν από το 1875- ξεκίνησε το 1970 με απαράμιλλο ζήλο την δημιουργία ενός Οικολογικού Πάρκου 500 στρεμμάτων στις Πλαγιές Βερτίσκου στα Βόρεια της Θεσσαλονίκης. Σήμερα το περίφημο «Κτήμα ‘Οσσας Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου» διαθέτει 264 στρέμματα Βιολογικού Αμπελώνα, σύγχρονο Οινοποιείο και Εμφιαλωτήριο, ενώ οι χώροι του Πάρκου – όλοι επισκέψιμοι – καθιστούν το Κτήμα ως έναν από τους πιο άξιους εκπροσώπους των Δρόμων του Κρασιού της Μακεδονίας. Τα Βιολογικά Κρασιά του Κτήματος θεωρούνται σπάνια και χαρισματικά, αντιπροσωπευτικά του Μακεδονικού Αμπελώνα.

Πέρα όμως από αυτές τις στρατηγικές επιλογές των Ελληνικών Κελλαριών Οίνων, η ελληνική εταιρία ζει και κινείται στην διεθνή αγορά. Η έννοια της παγκοσμιοποίησης ενδυναμώνεται κάθε μέρα και περισσότερο. Γι’ αυτό η εταιρία επέλεξε τον δρόμο της στρατηγικής συμφωνίας και εμπορικής συνεργασίας με την Νο1 Γαλλική Εταιρία παραγωγής και διακίνησης κρασιών, την GRAND CHAIS DE FRANCE.

H GCF διαθέτει στην παγκόσμια αγορά πάνω από 420 εκατ. φιάλες γαλλικού κρασιού τον χρόνο και επέλεξε τα Ελληνικά Κελλάρια Οίνων για την διακίνηση των κρασιών της στην Ελληνική αγορά. Πρόκειται για μια εμπορική συνέργεια που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2010 και η οποία τιμά την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων ανοίγοντας νέους δρόμους και προοπτικές για μία 100% ελληνική εταιρία παραγωγής και εμπορίας κρασιού που έχει μάθει να κοιτά τον διεθνή ανταγωνισμό κατάματα.  Τα Ελληνικά Κελλάρια Οίνων διακινούν τη διάσημη σειρά J.P. CHENET με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των φιαλών της (ελαφριά κυρτωμένος λαιμός).

Η υψηλή δυναμική της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων διακρίνεται μέσα από το χτίσιμο στρατηγικών συνεργασιών με διακεκριμένα ονόματα-εταιρείες του οινικού κλάδου αλλά και των ποτών, αποδεικνύοντας την «εξωστρεφή» φιλοσοφία της εταιρείας και τον διαχρονικό της στόχο για την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων.

Σήμερα είναι η πλέον ανερχόμενη οινική εταιρεία, ανάμεσα στις 20 πιο μεγάλες εταιρείες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών.