Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 21:24

Διαμαρτυρία ιδιοκτητών φορτηγών για λαθρομεταφορές

Γράφτηκε από τον
Διαμαρτυρία ιδιοκτητών φορτηγών για λαθρομεταφορές

Τη στήριξη της Πολιτείας και κάθε αρμόδιου φορέα στα αιτήματά τους ζήτησαν χθες οι μεταφορείς - μέλη του Σωματείου Φορτηγών και Τρικύκλων Ν. Μεσσηνίας, προκειμένου να επιβιώσουν και να ζήσουν τις οικογένειές τους. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Οθωνος και με τα φορτηγά τους πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, κορνάροντας, προς το Δημαρχείο Καλαμάτας και το Διοικητήριο Μεσσηνίας.
Αρχικά επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο και συναντήθηκαν με τον πρόεδρό του Δημήτρη Αδαμόπουλο. Αντιπροσωπεία των μεταφορέων ζήτησε το Επιμελητήριο να τους στηρίξει, να υπερασπίσει τα συμφέροντά τους. Ο κ. Αδαμόπουλος δήλωσε πως είναι υπέρ του νόμιμου εμπορίου και των επαγγελματιών που κινούνται νόμιμα, που πληρώνουν τα παραστατικά και τις εισφορές τους.
Στο Διοικητήριο συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά. Ο πρόεδρος Παναγιώτης Αγγελής και ο γ.γ. Τάσος Παπαδέας τόνισαν ότι το μεγάλο τους πρόβλημα είναι η κλοπή του μεταφορικού έργου από φορτηγά ΙΧ (κυρίως αγροτικά). Επεσήμαναν πως δε θέλουν το κακό άλλων ανθρώπων, «αλλά η λαθρομεταφορά μας έχει τσακίσει. Μιλάμε για ολόκληρες μεταφορές. Θέλουμε να εφαρμόζονται οι νόμοι, να λειτουργήσει ο ελεγκτικός μηχανισμός με τα μικτά κλιμάκια, γιατί θέλουμε να έχουμε μεροκάματο. Γιατί πληρώνουμε 900 ευρώ εισφορές το δίμηνο, έχουμε ασφάλειες, χρειαζόμαστε λάστιχα και δεν έχουμε χρήματα». Σημείωσαν ότι δεν είναι κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους. Παρατήρησαν, όμως, πως «δεν υπάρχει νομοσχέδιο, όλο αλλάζει. Θέλουμε να ξέρουμε τι γίνεται, να υπάρχει μια βάση». Εξήγησαν ότι αυτοί που τους κλέβουν τη δουλειά, που μεταφέρουν λαθραία, δεν κόβουν χαρτιά και δεν αποδίδουν ΦΠΑ. Αυτό επεσήμανε στον αντιπεριφερειάρχη και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μεσσηνίας Θεόδωρος Μπαζίγος. Οι μεταφορείς ζήτησαν να βρεθεί τρόπος να μπορούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, καθώς σήμερα αδυνατούν.
Ο κ. Αλευράς συμφώνησε ότι πρέπει να μπει μια τάξη και υποσχέθηκε ότι θα ζητήσει από τη Διεύθυνση Μεταφορών τη σύσταση των μικτών κλιμακίων.
Οι διαμαρυρόμενοι μεταφορείς επισκέφθηκαν την Τροχαία Καλαμάτας, όπου επέδωσαν ψήφισμα στο διοικητή Ηλία Αξιοτόπουλο και το ΣΔΟΕ της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.


NEWSLETTER