Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 18:03

Η τροπολογία “ξεμπλόκαρε” τη μεταφορά των μαθητών

Γράφτηκε από τον

Βελτιώθηκε η εικόνα της μεταφοράς των μαθητών χθες στη Μεσσηνία, καθώς εκτελέστηκαν τα περισσότερα από τα 185 δρομολόγια που έχουν αναδόχους.

Με την υπογραφή του ΦΕΚ από τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση που έγινε χθες, σήμερα αναμένεται να εκτελεστούν όλα αυτά τα δρομολόγια.

Λύση προσωρινού χαρακτήρα δόθηκε και για τα 141 άγονα δρομολόγια του ηλεκτρονικού διαγωνισμού της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, αυτά που δεν είχαν προσφορές, με τροπολογία του κ. Χαρίτση. Η λύση, όμως, αναμένεται να εφαρμοστεί στην πράξη τις προσεχείς ημέρες, μέχρι και την επόμενη εβδομάδα. Και αυτό, γιατί σύμφωνα με την τροπολογία, παρατείνονται οι περσινές συμβάσεις που ταυτίζονται με τα φετινά άγονα δρομολόγια. Μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα δρομολόγια αυτά από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας και με βάση τα φετινά δεδομένα -με καινούργια παιδιά και αλλαγές σε σχολεία- θα χρειαστούν κάποιες ημέρες.

Η οριστική λύση με τα άγονα θα δοθεί με την ηλεκτρονική διαπραγμάτευση, που στην καλύτερη περίπτωση θα έχει αποτελέσματα τον Οκτώβριο.

Γ.Σ.