Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 08:09

Αναπτυξιακό συνέδριο για την Πελοπόννησο στην Αρχαία Ολυμπία

Γράφτηκε από την
Αναπτυξιακό συνέδριο για την Πελοπόννησο στην Αρχαία Ολυμπία

 

Στην Αρχαία Ολυμπία θα χτυπάει το διάστημα 15-17 Φεβρουαρίου η καρδιά της ανάπτυξης της Πελοποννήσου.

Εκεί θα λάβει χώρα το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο "Olympia Forum", με πρωτοβουλία της εφημερίδας “Πατρίς”. Σκοπός του τριήμερου φόρουμ, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, είναι η έγκαιρη πληροφόρηση και συζήτηση γύρω από τις αναπτυξιακές προοπτικές της Πελοποννήσου.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, το Επιμελητήριο Ηλείας, η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου υπάρχουν ειδικές θεματικές ενότητες “Υποδομές - Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία - Κοινωνία", "Ενέργεια - Τεχνολογία - Οικονομία - Αγροτισμός" και "Τουρισμός - Πολιτισμός - Ευρώπη".

Θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις και παρεμβάσεις τους εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής, βουλευτές, αιρετοί και των δυο βαθμίδων αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι εθνικών φορέων και οργανισμών, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακών Εταιρειών, διακεκριμένοι επιχειρηματίες, όπως και εξειδικευμένοι επιστήμονες οι οποίοι θα δώσουν απαντήσεις στις απορίες και τα ερωτήματα που θα τεθούν κατά τη διάρκεια των σχετικών ομιλιών.

- Ποιο άραγε είναι το μέλλον αυτής της Πελοποννήσου;

- Ποιες επενδύσεις θα μπορούσαν να στηριχθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα;

- Ποιες προϋποθέσεις υπάρχουν και ποιες συνθήκες επικρατούν για πραγματική εξέλιξη στους βασικούς τομείς που περιλαμβάνουν οι θεματικές του συνεδρίου;

- Μέσα σε ποιο ανταγωνιστικό πλαίσιο πρέπει να κινηθούν επιχειρήσεις και υπηρεσίες και ποιο το αποτελεσματικό παραγωγικό μοντέλο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε;

Τα παραπάνω και πολλά ακόμη ερωτήματα είναι βέβαιο ότι θα απαντηθούν και θα αναλυθούν με γνώμονα τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις αυριανές απαιτήσεις. Η θεματολογία του συνεδρίου καλύπτει τους κυριότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, που είναι άμεσα συνδεδεμένοι και με την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο "Olympia Forum" τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού και Περιβάλλοντος.


NEWSLETTER