Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 21:30

Μικρή η κίνηση στα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας: Μαύρα μαντάτα για την τουριστική σεζόν

Μικρή η κίνηση στα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας: Μαύρα μαντάτα για την τουριστική σεζόν

Μαύρα είναι τα μαντάτα για την φετινή τουριστική σεζόν στη Μεσσηνία αν κρίνει κανείς από την πεσμένη κίνηση στα ξενοδοχεία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Οσοι έκλεισαν δωμάτια, το έκαναν την τελευταία στιγμή ενώ δεν γέμισαν όλα τα ξενοδοχεία όπως άλλες χρονιές. Για την απογοήτευση που βίωσαν οι ξενοδόχοι από τον μειωμένο αριθμό των επισκεπτών το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μίλησαν στην "Ε" ο Σπύρος Λαγωνικάκος, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας και η Γεωργία Χριστοδούλου, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Ιδιωτικών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας.
Κατώτερη των προσδοκιών των ξενοδόχων της Καλαμάτας αποδείχθηκε η τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Σπύρος Λαγωνικάκος η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη, ενώ σε σύγκριση με πέρυσι λιγότεροι επισκέπτες έκλεισαν δωμάτια στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας αλλά και του νομού. «Αν δεν ήταν η αθλητική διοργάνωση "Παπαφλέσσεια" και οι αγώνες του τριάθλου τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα», ανέφερε. Και πρόσθεσε πως «για πρώτη φορά είμαι απαισιόδοξος για το τι θα επακολουθήσει το καλοκαίρι». Εξήγησε λοιπόν ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι ένα δείγμα της κίνησης του καλοκαιριού. «Στα ξενοδοχεία τα οποία είχαν πληρότητα, οι επισκέπτες έκλεισαν δωμάτια την τελευταία στιγμή, αλλά και πάλι οι τιμές είναι τόσο χαμηλές που λειτουργούμε πλέον με παθητικό», σημείωσε ο κ. Λαγωνικάκος και συμπλήρωσε: «Δεν θα είναι τόσο δυνατό το καλοκαίρι - οι ξένοι δεν έρχονται εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας στη χώρα και οι Ελληνες έχουν άδειες τσέπες». 
Παρά τις πολύ χαμηλές τιμές τα ξενοδοχεία στην περιοχή της Τριφυλίας δεν γέμισαν είπε στην "Ε" η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Ιδιωτικών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Γεωργία Χριστοδούλου. «Μόνο αυτά που πρόσφεραν σε λογικές τιμές ολοκληρωμένα πακέτα για οικογένειες πήγαν καλά», ανέφερε - ενώ πρόσθεσε πως υπήρξαν και τηλεφωνήματα για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. «Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής γέμισαν κάποια ξενοδοχεία αλλά η κατάσταση στα καταλύματα της ευρύτερης περιοχής ήταν αποκαρδιωτική», είπε η κ. Χριστοδούλου. Και σημείωσε πως δεν μπορεί κανείς να μιλά για τουριστική κίνηση το τριήμερο όταν ξενοδοχεία γεμίζουν για μια ημέρα λόγω... γάμου. «Δυο ξενοδοχεία στην Κυπαρισσία γέμισαν λόγω γάμου και αυτά για μια ημέρα», ανέφερε για να προσθέσει ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι πάντα ενδεικτικό για το τι θα επακολουθήσει το καλοκαίρι - και φέτος: «Περιμένουμε πτώση στην τουριστική κίνηση 30% έως 40% τόσο από ξένους επισκέπτες, όσο και από Ελληνες», σημείωσε καταλήγοντας.