Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 04:27

Ενώ υπάρχει κινητικότητα για την επαναδρομολόγηση τρένων: Στο Δήμο Καλαμάτας η χρήση των σταθμών

Γράφτηκε από τον
Ενώ υπάρχει κινητικότητα για την επαναδρομολόγηση τρένων: Στο Δήμο Καλαμάτας η χρήση των σταθμών


Η κατά χρήση παραχώρηση στο Δήμο Καλαμάτας από τον ΟΣΕ των σιδηροδρομικών σταθμών ώς το Πλατύ, των αποθηκών τους, όπως και του πάρκου Σιδηροδρόμων, περιλαμβάνεται σε μνημόνιο που προετοιμάζεται για να υπογραφεί από τους δύο φορείς.
Αυτό γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντησή του -την περασμένη Παρασκευή, στο Δημαρχείο- με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ  Νίκο Ιωαννίδη.
Παράλληλα ο δήμαρχος, με αφορμή τη συνάντησή του αυτή, δήλωσε ότι το δίκτυο της Πελοποννήσου αποκτά και πάλι κινητικότητα -«επικράτησαν δεύτερες σκέψεις και ήδη θα αρχίσουν εκ νέου δρομολόγια συρμών στη γραμμή Κόρινθος - Ναύπλιο και Ψαθόπυργος - Κατάκολο - Ολυμπία» υποστήριξε ο Π. Νίκας, που δεν αποκάλυψε  τις πηγές του.
Σύμφωνα με το δήμαρχο, το υπόλοιπο μετρικό δίκτυο -ώς την Καλαμάτα- θα αξιοποιηθεί, προς ώρας, από τουριστικούς συρμούς, ενώ σε δεύτερη φάση θα προωθηθούν μελέτες για την επανεκκίνησή του με τακτικά επιβατικά δρομολόγια.
Ως προς το μνημόνιο μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και ΟΣΕ, ο Π. Νίκας είπε ότι με την κατά χρήση παραχώρηση των κτηριακών υποδομών του Οργανισμού, διασφαλίζεται η συντήρησή τους.
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα μπορέσει πλέον να κάνει ουσιαστική παρέμβαση στις διαβάσεις της γραμμής ώς την Παραλία, ενώ σχεδιάζει να τις διαθέσει και για χρήση από ποδηλάτες -με την προσαρμογή στα ποδήλατα ειδικού μηχανισμού, που κατασκευάζει βιοτεχνία στην Πάτρα.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER