Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 21:30

Ημερίδα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας: Η Καλαμάτα πρώτη στάση του RouteLab

Γράφτηκε από την
Ημερίδα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας: Η Καλαμάτα πρώτη στάση του RouteLab

H Καλαμάτα θα αποτελέσει την πρώτη στάση του RouteLab.

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Εφημερίδα Ελευθερία και τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό Ionian TV, με την υποστήριξη της “Αναπτυξιακή Πάρνωνα” - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.

Περιλαμβάνει ιδέες με μια εναλλακτική οπτική, βήματα στη νεοφυή επιχειρηματικότητα, μια διαφορετική ματιά από εκείνους που τόλμησαν, καινοτόμησαν και... υπάρχουν γύρω μας σε κάθε τοπική κοινωνία. Μια ημερίδα που ανοίγει παράθυρο σε όλα αυτά, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στο Studio του Μεγάρου Χορού στην Καλαμάτα.

Στόχος του είναι να αποτελέσει ένα καινοτόμο εργαλείο ανταλλαγής γνώσης, εμπειριών και καλών πρακτικών σε διάφορα θεματικά πεδία και ταυτόχρονα να μετατραπεί σε ένα κοινό σημείο συνάντησης και δικτύωσης επαγγελματιών και φορέων που δραστηριοποιούνται σε κλάδους αιχμής της οικονομίας.

Εξι φορείς ενώνονται, συνεργάζονται και συνεργούν για τη δημιουργία μίας πρωτότυπης θερμοκοιτίδας, που θα αποτελέσει τη βάση αναφοράς για νέους ορίζοντες στην τοπική επιχειρηματικότητα και για καινούριους δρόμους ανάπτυξης μέσα από την καινοτομία. Ενα ευρύ δίκτυο εκδηλώσεων και δράσεων ξεδιπλώνεται και είναι έτοιμο να υποδεχτεί το ευρύ κοινό στην πρώτη στάση του RouteLab, στην Καλαμάτα, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στο Studio του Μεγάρου Χορού.

Ομιλίες επνευσμένων προσώπων, παρουσίαση επιχειρήσεων που αναπτύχθηκαν με το «βλέμμα στο μέλλον», workshops σε θέματα ειδικού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και forum με συμμετοχή πολιτικών, προσώπων της αυτοδιοίκησης και του επιχειρείν, με στόχο την αναζήτηση του καλύτερου δρόμου για την εισαγωγή της καινοτομίας στην οικονομική δραστηριότητα, διαμορφώνουν το πρόγραμμα του RouteLab.

Από την Καλαμάτα, το RouteLab θα φτάσει σε όλον τον κόσμο, αφού κάθε ενδιαφερόμενος, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, θα μπορεί να συμμετέχει κανονικά στις εργασίες του, παρακολουθώντας διαδικτυκά μέσω web casting, ενώ μέσω ειδικής πλατφόρμας θα μπορεί να παρέμβει στη διαδικασία με ερωτήσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

 


NEWSLETTER