Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 20:41

Αναστολή ραντεβού και επισκέψεων ανακοίνωσε ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών

Γράφτηκε από την
Αναστολή ραντεβού και επισκέψεων ανακοίνωσε ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών

Την αναστολή όλων των ραντεβού και επισκέψεων πελατών στα τεχνικά γραφεία συστήνει ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας στους συναδέλφους του διπλωματούχους μηχανικούς, μεταξύ άλλων μέτρων, για τη λειτουργία των τεχνικών γραφείων του μελών του, στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού Covid-19.

Ο σύλλογος συστήνει ακόμα: Εκτέλεση όλων των συνεννοήσεων τηλεφωνικώς, με τηλεδιάσκεψη, μέσω e-mail ή όποιον άλλο τρόπο εκτός της φυσικής παρουσίας των πελατών στα γραφεία. Αποφυγή επισκέψεων σε δημόσιες υπηρεσίες, ΙΚΑ, υπηρεσίες δόμησης και πολεοδομικά γραφεία, τράπεζες κ.λπ. Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων και εφαρμογή των οδηγιών που έχουν δοθεί από τις αρχές.

Ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας επισημαίνει, επίσης, ότι “σημαντικό τμήμα των τρεχουσών εργασιών ενός τεχνικού γραφείου μπορεί κάλλιστα να διεκπεραιώνεται από την οικία του καθενός, εφόσον υπάρχει η σχετική δυνατότητα, αποφεύγοντας έτσι άσκοπες μετακινήσεις”.

Για ενημέρωση, τέλος, των συμπολιτών μας, σημειώνει ότι:

- Εχει ήδη παραταθεί η προθεσμία διόρθωσης των επιφανειών των ακινήτων στους δήμους (για τον υπολογισμό του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας) μέχρι 30 Ιουνίου, η οποία γίνεται και ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ: https://tetragonika.govapp.gr

- Η προθεσμία υπαγωγής αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων στον Ν. 4495/17 είναι μέχρι 30 Ιουνίου.

- Οι εκπρόθεσμες δηλώσεις κτηματογράφησης στο Γραφείο Κτηματογράφησης δεν επιφέρουν ακόμη κάποιο πρόστιμο.

- Τα όποια επείγοντα τεχνικά θέματα για τις επόμενες λίγες εβδομάδες και σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες της πολιτείας σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του Covid-19, μπορούν να διεκπεραιώνονται χωρίς φυσική παρουσία στα τεχνικά γραφεία.


NEWSLETTER