Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 07:03

Οι Βιετναμέζοι γνωρίζουν το ελαιόλαδο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΜΕ ΤΟΝ Π. ΑΛΕΥΡΑ



«Οι Βιετναμέζοι ξέρουν το ελαιόλαδο της Καλαμάτας από την Ελλάδα», τόνισε χθες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ο πρεσβευτής του Βιετνάμ Μπιν Βου, κατά τη συνάντησή του με τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά. Και σημείωσε πως «η συνεργασία μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα και για τις δύο χώρες«.
Ο πρέσβης του Βιετνάμ συμμετείχε και σε συνάντηση με επικεφαλής των παραγωγικών τάξεων και με επιχειρηματίες (εξαγωγείς ελαιολάδου και άλλων αγροτικών προϊόντων κι εμπλεκόμενους με τον τουρισμό) του νομού.
Ο κ. Βου είπε πως είναι τιμή του που βρίσκεται στην περιοχή που γεννήθηκαν ηγέτες και παρατήρησε ότι άνοιξαν την πρεσβεία στην Ελλάδα για να δείξουν τα αμοιβαία αισθήματα, τη στήριξη στην Ελλάδα που δοκιμάζεται. Επεσήμανε ότι από μικροί μάθαιναν για το λάδι και το κρασί της Ελλάδας, που γεύονταν οι Θεοί.
Ο κ. Αλευράς ενημέρωσε τον πρέσβη για τα επώνυμα και πιστοποιημένα μεσσηνιακά προϊόντα, για τις αρχαιότητες και τις φυσικές ομορφιές του τόπου και για τη φιλοδοξία της Περιφέρειας να καταστήσει την Πελοπόννησο ενεργειακό διαμετακομιστικό κέντρο.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης παρατήρησε ότι οι Βιετναμέζοι πέρα από την αγροτική παραγωγή, έχουν επενδύσει και στην τεχνολογία κι εξέφρασε την πίστη στο μέλλον να δεχθούμε και τουρίστες από το Βιετνάμ.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Λάμπρος Μπούκλης που συνόδευε το Βιετναμέζο διπλωμάτη, είπε ότι η Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ αποτελεί παράδειγμα χώρας, γιατί άνοιξε την οικονομία του, αλλά δεν ξεπουλήθηκε, λειτούργησε προς όφελος των πολιτών και όχι των επενδυτών.
Στη συνάντηση που ακολούθησε, όπου εξετάστηκε η δυνατότητα προώθησης της συνεργασίας στην αγροτικό και τον τομέα του τουρισμού, μετείχαν ακόμα οι πρόεδροι της Ενωσης Μεσσηνίας Κώστας Κατσούλης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου Ηλίας Κανάκης, του Συνδέσμου Κορινθιακής Σταφίδας Κώστας Παπαδημητρίου, του ΕΤΑΠ του Επιμελητηρίου Γιώργος Γκούμας, της Ενωσης Ξενοδόχων Σπύρος Λαγωνικάκος κι επιχειρηματίες - εξαγωγείς ελαιολάδου και κρασιού και τουριστικοί πράκτορες.
Γ.Σ.