Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 10:01

Σύμφωνα με τα στοιχεία της RE/MAX: Στην Καλαμάτα η τρίτη μεγαλύτερη πανελλαδικά αύξηση στα ενοίκια

Σύμφωνα με τα στοιχεία της RE/MAX: Στην Καλαμάτα η τρίτη μεγαλύτερη πανελλαδικά αύξηση στα ενοίκια

Τα ενοίκια στην Καλαμάτα παρουσιάζουν την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση στην ελληνική περιφέρεια, σύμφωνα με στοιχεία πανελλαδικής έρευνας της μεσιτικής εταιρείας RE/MAX Ελλάς, την οποία δημοσίευσε η euro2day.gr.

Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο Βόλος με αύξηση ενοικίων 16% σε σχέση με πέρσι, έπεται η Καβάλα με αύξηση 10% και ακολουθεί η Καλαμάτα με αύξηση 8%.
Μειώσεις στις τιμές παρατηρήθηκαν στις περιοχές της Λάρισας, των Ιωαννίνων και της Σπάρτης από 2% έως 8%, ενώ αμετάβλητες έμειναν οι τιμές στην Καρδίτσα και την Καστοριά.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα:
"Τα χαρακτηριστικά εκείνα που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές των ενδιαφερόμενων ενοικιαστών, και σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν προϋπόθεση για να προχωρήσουν στη μίσθωση ενός ακινήτου, είναι το πόσο ασφαλές και οικονομικό είναι το συγκεκριμένο ακίνητο, αλλά και οι παροχές που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.
Αναλυτικότερα, τα πλέον επιθυμητά χαρακτηριστικά είναι:
• η αυτονομία θέρμανσης (με προτίμηση στο φυσικό αέριο)
• η καλή κατάσταση του ακινήτου (εάν και πότε ανακαινίστηκε)
• η διαθέσιμη θέση στάθμευσης.
Ακολούθως, αυτά τα οποία σχετίζονται με εξοικονόμηση χρημάτων και την άνεση των ενοικιαστών είναι:
• το μέγεθος των δωματίων
• η κατάσταση των κουφωμάτων
• η ύπαρξη ασανσέρ
• ο όροφος
Στις μεγάλες πόλεις της επικράτειας όπως είναι ο Βόλος, η Λάρισα, η Πάτρα, τα Ιωάννινα, η Καβάλα, η Ξάνθη, η Κομοτηνή και το Ηράκλειο, οι ενοικιαστές προτιμούν διαμερίσματα 1 υπνοδωματίου, 40-50 τ.μ., ηλικίας έως 20 ετών, με τις τιμές να διαμορφώνονται από 200 έως 350 ευρώ, αλλά και 2 υπνοδωματίων, 70-90 τ.μ., έως 20 ετών ή παλιότερα (ανακαινισμένα), σε τιμές από 300 μέχρι 450 ευρώ. Στην Καστοριά, την Καρδίτσα, τις Σέρρες, την Ηγουμενίτσα και τη Σπάρτη προτιμούνται για ενοικίαση διαμερίσματα κυρίως 2 υπνοδωματίων, εμβαδού από 70 έως 100 τ.μ., ηλικίας έως 20 ετών και ύψος ενοικίου 300-350 ευρώ".