Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 10:03

Ινδονήσιοι διπλωμάτες στην Καλαμάτα για το ελαιόλαδο

Ινδονήσιοι διπλωμάτες στην Καλαμάτα για το ελαιόλαδο

Μεσσήνιους τυποποιητές και παραγωγούς ελαιόλαδου -όπως και άλλων αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας- ενδιαφέρεται να συναντήσει στην Καλαμάτα, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, αντιπροσωπεία Ινδονήσιων διπλωματών.



Την προοπτική αυτή συζήτησε με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, τον οποίον επισκέφτηκε χθες στο Δημαρχείο, ο πρεσβευτής της Ινδονησίας στην Ελλάδα Μπένι Μπαχαναντέβα, συνοδευόμενος από τον διπλωματικό ακόλουθο Αλεξ Ρουντίνι Σουλαϊμάν.
Οπως δήλωσε στη συνέχεια ο δήμαρχος, ο Ασιάτης διπλωμάτης -που πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά του στη χώρα μας- επισκέφτηκε την μεσσηνιακή πρωτεύουσα, μεταφέροντας την επιθυμία της πρεσβείας να συναφθούν σχέσεις συνεργασίας με την περιοχή της Καλαμάτας στον τομέα του πολιτισμού -με συμμετοχή συγκροτήματος από τη χώρα του στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού-, του τουρισμού και του εμπορίου αγροτικών προϊόντων, κυρίως το ελαιόλαδο.
Ο Ινδονήσιος πρεσβευτής, συνέχισε ο δήμαρχος, πρότεινε επίσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο αδελφοποίησης της Καλαμάτας με πόλη της Ινδονησίας, η οποία θα έχει τα ανάλογα χαρακτηριστικά.
Ο Π. Νίκας είπε ότι συναίνεσε στην πιο πάνω πρόταση, υπό την προϋπόθεση ότι προηγουμένως θα έχουν προωθηθεί συνεργασίες στον πολιτισμικό, στον οικονομικό και στον τουριστικό τομέα.